• Egyre több támadás éri a mentőket

    Szerző:

    Évente 10-12 mentőorvost, illetve mentőápolót ér támadás, amikor betegekhez hívják őket. Általában drogosok, részegek esnek a mentőknek. Legutóbb hétfőn este történt hasonló eset: az egyik zuglói bevásárlóközpont parkolójában egy részeg férfi támadt rá a mentőkre.

    Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több járműnek törik be az ablakát, minden bizonnyal GPS készülékek után kutatnak a bűnözők. Nem minden autóban van ilyen műholdas helymeghatározó rendszer, és ha csak lehet, a kollégák nem hagyják a kocsiban, inkább zsebre teszik azt - tette hozzá.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Legutóbb hétfőn este, az újpesti mentőállomás előtt várakozó autónak zúzták be az ablakát. A mentők akkor vették észre a rombolást, amikor egy éppen szülni készülő nőhöz riasztották őket. Ez a rohamkocsi akkor nem mehetett segíteni, egy másik, messzebb lévőt kellett riasztani.

    A járműveken kívül a mentőket is rendszeresen bántalmazzák. Évente legalább 10-12 esetben sérül meg mentőorvos vagy ápoló, amikor egy-egy beteg rájuk támad. Leginkább részegek, drogosok és elmebetegek esnek a mentőknek.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.12 10:43
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Egyre fiatalabb korban jelentkezik a tüdőfibrózis

    Évről évre nő az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF), magyarul ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon, mely jelenleg döntően a 60-65 éves kor feletti korosztályt érinti, ám a következő tíz évben várható, hogy fiatalabb életkorokban is megnő az előfordulási gyakoriság - közölte Dr. Müller Veronika.

    E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papíralapú felírási igazolás

    Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papíralapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

    A szépség ára - gerincproblémák, bütyök, kalapácsujj és magas sarkú cipellő

    Szokott-e fájni a dereka? Megfigyelt-e bütyköt, egymásra csúszó, esetleg elemelkedő lábujjakat, tyúkszemet a lábfején? Gyakran visel magas sarkú cipőt? Ha igen, ne is keresse tovább a lábfej deformitásai és/vagy a derékfájdalom okát! Komoly esélye van, hogy a tűsarok vezet a panaszok jó részéhez.

    Hogyan kezelje nagyothallását?

    A halláskárosodás nem fordítható vissza, a nagyothallás gyógyítása nem lehetséges. Nem szükségszerű azonban, hogy egy csendesebb, hangszigetelt világban éljen. Orvosával vagy egy audiológus segítségével a hallás korrigálható.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

    A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

    Világszerte és így hazánkban is nagy probléma a munkanélküliség. A munkahelyét elveszítő embereknek az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.