• Nem vesznek kárba a vizitdíj-automaták

    Szerző:

    Parkolójegy, belépőjegy, menetjegy - vizitdíj helyett. A kórházigazgatók és a gépek forgalmazói szerint mindezekre lehetne használni a mostani vizitdíj automatákat.

    Sok kórházban milliókért szereltek be ilyen eszközöket, az érintettek mégsem estek kétségbe, az RTL Klub Híradója által megkérdezett kórházigazgató és forgalmazó szerint másik szoftverrel másra is lehet használni az automatákat.

    Hirdetés

    Miskolcon a tervek szerint hamarosan már a vizitdíj-automatákat tennék ki a parkolókba, hogy ne vesszenek kárba. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház főigazgatója azt mondta, hogy az eszközöknek kettős funkciója lesz: egyrészt a parkolás, másrészt pedig örök mementó lesz, az emberi butaság és a betegek iránti érzéketlenség mementója, természetesen kitalálói emlékműveként.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A forgalmazó cég vezetője szerint menetjegyek, buszjegyek, múzeumi belépők árusítására mind használhatók, a most már feleslegesnek tűnő gépek. Ehhez az interneten keresztül szoftvert kell csak cserélni benne - mondta Kovács Károly, a Prokontroll Elekronika Kft. ügyvezető igazgatója.

    Állítólag ilyen egyszerű, de az is előfordulhat, hogy az automatákat visszaveszik a forgalmazók, és külföldön adják el újra. Olyan helyeken, ahol most vezetik be a vizitdíjat.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.11 11:18
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Egyre fiatalabb korban jelentkezik a tüdőfibrózis

    Évről évre nő az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF), magyarul ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon, mely jelenleg döntően a 60-65 éves kor feletti korosztályt érinti, ám a következő tíz évben várható, hogy fiatalabb életkorokban is megnő az előfordulási gyakoriság - közölte Dr. Müller Veronika.

    E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papíralapú felírási igazolás

    Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papíralapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

    A szépség ára - gerincproblémák, bütyök, kalapácsujj és magas sarkú cipellő

    Szokott-e fájni a dereka? Megfigyelt-e bütyköt, egymásra csúszó, esetleg elemelkedő lábujjakat, tyúkszemet a lábfején? Gyakran visel magas sarkú cipőt? Ha igen, ne is keresse tovább a lábfej deformitásai és/vagy a derékfájdalom okát! Komoly esélye van, hogy a tűsarok vezet a panaszok jó részéhez.

    Hogyan kezelje nagyothallását?

    A halláskárosodás nem fordítható vissza, a nagyothallás gyógyítása nem lehetséges. Nem szükségszerű azonban, hogy egy csendesebb, hangszigetelt világban éljen. Orvosával vagy egy audiológus segítségével a hallás korrigálható.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

    A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

    Világszerte és így hazánkban is nagy probléma a munkanélküliség. A munkahelyét elveszítő embereknek az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.