Egészségügyi szűrőbusz a Nyírségben

Szerző: FH

Új, mobil szűrőbusz járja márciustól a nyírségi falvakat. A mozgó rendelőben egyebek mellett vércukorszint-mérést, tüdőszűrést és ultrahangos érvizsgálatokat végeznek az orvosok.

A 80 millió forintból kialakított mobil szűrőállomást a nyíregyházi Jósa András kórház működteti. A mozgó rendelő különlegessége, hogy érszűrést is végeznek a szakemberek, ennek köszönhetően pedig hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri halálozás visszaszorításához Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - mondta a Független Hírügynökségnek Tokár Zsuzsanna, a Jósa András Kórház főorvosa.

Szűrőbusz a Nyírségben
Szűrőbusz a Nyírségben

Hétfőn és kedden Nyíribronyban járt a szűrőbusz, ott több mint 300 embert vizsgáltak meg a két nap alatt. Szerdán Ramocsaházára megy a mozgó rendelő, majd márciusban még három nyírségi faluba jut el a tervek szerint.

A szakemberek remélik, hogy a házhoz guruló rendelőbe azok is elmennek, akik egyébként nem járnak szűrővizsgálatokra a távoli rendelőintézetekbe.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.