Egészségügyi szűrőbusz a Nyírségben

Szerző: FH

Új, mobil szűrőbusz járja márciustól a nyírségi falvakat. A mozgó rendelőben egyebek mellett vércukorszint-mérést, tüdőszűrést és ultrahangos érvizsgálatokat végeznek az orvosok.

A 80 millió forintból kialakított mobil szűrőállomást a nyíregyházi Jósa András kórház működteti. A mozgó rendelő különlegessége, hogy érszűrést is végeznek a szakemberek, ennek köszönhetően pedig hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri halálozás visszaszorításához Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - mondta a Független Hírügynökségnek Tokár Zsuzsanna, a Jósa András Kórház főorvosa.

Szűrőbusz a Nyírségben
Szűrőbusz a Nyírségben

Hétfőn és kedden Nyíribronyban járt a szűrőbusz, ott több mint 300 embert vizsgáltak meg a két nap alatt. Szerdán Ramocsaházára megy a mozgó rendelő, majd márciusban még három nyírségi faluba jut el a tervek szerint.

A szakemberek remélik, hogy a házhoz guruló rendelőbe azok is elmennek, akik egyébként nem járnak szűrővizsgálatokra a távoli rendelőintézetekbe.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Fontos az ajánlott óvintézkedések betartása és az oltás felvétele!

Az emberek örülnek a hálapénz...

Aktuális, átfogó és reprezentatív kutatást készített az egészségügyi változásokról, annak lakossági megítéléséről a Szinapszis Kft. "A...

Ügyeleti rend lesz a hosszú...

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.