• Egészségügyi szűrőbusz a Nyírségben

    Szerző: FH

    Új, mobil szűrőbusz járja márciustól a nyírségi falvakat. A mozgó rendelőben egyebek mellett vércukorszint-mérést, tüdőszűrést és ultrahangos érvizsgálatokat végeznek az orvosok.

    A 80 millió forintból kialakított mobil szűrőállomást a nyíregyházi Jósa András kórház működteti. A mozgó rendelő különlegessége, hogy érszűrést is végeznek a szakemberek, ennek köszönhetően pedig hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri halálozás visszaszorításához Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - mondta a Független Hírügynökségnek Tokár Zsuzsanna, a Jósa András Kórház főorvosa.

    Hirdetés
    Szűrőbusz a Nyírségben
    Szűrőbusz a Nyírségben

    Hétfőn és kedden Nyíribronyban járt a szűrőbusz, ott több mint 300 embert vizsgáltak meg a két nap alatt. Szerdán Ramocsaházára megy a mozgó rendelő, majd márciusban még három nyírségi faluba jut el a tervek szerint.

    A szakemberek remélik, hogy a házhoz guruló rendelőbe azok is elmennek, akik egyébként nem járnak szűrővizsgálatokra a távoli rendelőintézetekbe.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.05 13:02
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Gyakori daganatos betegségek első tünetei

    Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt. 

    Hogyan szűrhető ki a Down-szindróma?

    Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-szindróma a leggyakrabban előforduló kromoszómarendellenesség.

    Évente egy szűrővizsgálat is életet menthet

    A daganat keletkezésének folyamatában az első lépcső csupán egyetlen sejt működésének zavara, mindaddig viszont, amíg ez az elváltozás 1 centis lesz, minimum 5 év telik el.

    Prosztatarák - Kik vannak veszélyben?

    A prosztatarák a férfiak daganat okozta halálozási statisztikájában – országtól függően – a második vagy harmadik helyen szerepel. A legveszélyeztetettebbek az 50 év feletti férfiak, de a prosztata gyulladásos megbetegedése bármely életkorban előfordulhat.

    3 daganattípus, amely öröklődhet

    Az életmódon kívül a genetika is döntően befolyásolja bizonyos daganatfajták kialakulását. Mivel az utóbbit nem tudjuk befolyásolni, dr. Szűcs László, urológus a rendszeres szűrésekre hívta fel a figyelmet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.