• Szonda: eredményes lehet a népszavazás

    Szerző: FH

    A legnagyobb valószínűsége annak van, hogy eredményes lesz a március 9-i népszavazás - írja a Szonda Ipsos kutatására hivatkozva a Népszabadság. Ha a részvételi arány megközelíti, vagy meghaladja a 40 százalékot, akkor az igenek száma 2,5 milliónál is több lehet.

      Érvényes lesz

    A napokban hasonló eredményről számoltak be más közvéleménykutató cégek is. A Medián, a Tárki és a Gallup mérései szerint is eredményes lesz a népszavazás, és az igenek győzelmét valószínűsítik.

    Bár minél többen adják le a voksukat, várhatóan annál kisebb lesz az igenek aránya, ám nem valószínű, hogy 75 százalék alá süllyed.

    A február végén készített közvélemény-kutatás szerint a Fidesz táborának 70 százaléka ígérte, hogy elmegy igennel szavazni, míg a szocialisták támogatói sokkal inkább megosztottak: az otthonmaradás és a nemleges szavazat között dilemmáznak.

    Hirdetés

    A kutatás szerint az igenek győzelmével számolva 30 százalék gondolja azt, hogy a kormánynak távoznia kellene, a többség - 55 százalék - szerint az ügydöntő népszavazás döntéseit kell végrehajtani.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.05 12:54
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A fogturizmus háttere - Vizitdíj bevezetését javasolják

    Orvosi vizitdíj bevezetését javasolja Nagy-Britanniában egy elemző csoport, amely megemlíti Magyarországot a csak "hivatalosan ingyenes" egészségügyi szolgáltatást nyújtó államok között.

    Ki emlékszik Horváth Ágnesre?

    A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

    Megszüntetné a vizitdíjat a csehek kétharmada

    Az egészségügyi vizitdíjat 2008. január elsején vezette be a jobbközép kormány. A téma azóta éles viták tárgya, nemcsak a koalíció és az ellenzék között, valamint a közvélemény körében, hanem a koalíció pártjai között is.

    Január 1-től fizetni kell az ellátásért Horvátországban

    Január elsejétől fizetni kell Horvátországban az orvosi ellátásért. A zágrábi kabinet reformja értelmében 15 kunát (mintegy 550 forint) kell fizetni a háziorvosnál minden egyes vizsgálatkor, illetve a felírt receptért.

    Végleg eldőlt: nem lesz népszavazás

    Az Országgyűlés hétfői ülésén úgy döntött, hogy nem rendel el népszavazást a több biztosítós egészségügyi rendszerről. Az Országgyűlés 375 igen és egy nem szavazattal döntött így.

    Eltörölték a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

    Az egészségügyi miniszter kedden egyeztet a szakmai szervezetek és az egészségügyi kamarák képviselőivel arról, hogyan lehetne enyhíteni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt keletkező károkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.