• Megvonás az ellenőrizetlen tb-járulékok miatt

    Szerző: FH

    Eddig csaknem 310 millió forintot vont vissza az OEP azoktól az egészségügyi szolgáltatóktól, akik nem vagy csak részben ellenőrizték a betegek biztosítását - jelentette be hétfőn az egészségügyi miniszter.

    Idén januártól szigorodott a betegek és az ellátó intézmények biztosításának ellenőrzése. Eddig 600 ezer ember biztosítási jogviszonyát sikerült tisztázni, míg 400 ezer esetben még tart a vizsgálat. Eddig több mint 100 ezer ember nem tudta igazolni, hogy jogosult a biztosításra, vagyis megfizették utána a járulékot. Az elmaradt befizetéseket az APEH fogja visszamenőleg behajtani.

    Hirdetés

    Az egészségügyi szolgáltatók esetében a szigorítás azt jelenti, hogy amennyiben elmulasztják a jogviszony ellenőrzését, akkor az adott ellátás költségének legfeljebb 10 százalékát az OEP nem fizeti ki. A kórházaktól átlagosan fél százalékot, míg a járóbeteg-ellátóktól 2 százalékot vont le az OEP.

    Széfek: félreértés volt a mentesség

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az egészségügyi miniszter félreértésnek nevezte azt a hírt, hogy mégsem büntetik majd azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet. Erről korábban Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus beszélt.

    Horváth Ágnes szakminiszter szerint mindössze módosították a jogszabályt. Ez alapján azok a betegek, akik csak rövid időt töltenek egy adott osztályon, a kórház központi értékmegőrzőjében is elhelyezhetik tárgyaikat. A széfek megléte azonban továbbra is része maradt a minimumfeltételeknek, vagyis enélkül visszavonhatják a kórházak működési engedélyét - tette hozzá a szaktárca vezetője.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.04 09:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Klinikai vizsgálatok - Lehetőség mindenki számára

    A klinikai vizsgálatok intézményi menedzsmentjének optimalizálása érdekében tanácsadást, konzultációs lehetőséget kínál a kórházak vezetői részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A Magyar Kórházszövetség XXX. Kongresszusán az OGYÉI standján az Intézet szakértői várják az érdeklődő kórházvezetőket, akiket adott esetben saját intézményeikben is felkeresnek, személyre szabott tanácsadással segítve azt, hogy többféle szempontból is a lehető leghatékonyabb módon élhessenek a klinikai vizsgálatok kínálta lehetőségekkel.

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

    Sokkal több CT és MR szolgálja a betegek gyógyulását

    Nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve: míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára.

    Az egészségügyi fejlesztések javítják a betegek gyógyulási esélyeit

    Az idén és jövőre olyan, több milliárd forint értékű egészségügyi fejlesztések indulnak a fővárosban, amelyek nagyságrendekkel javítják a betegek gyógyulási esélyeit - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.

    Recept nélkül lehet felírni a gyógyszert

    Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszert felíratni - erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán.

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások