• Egyre hosszabbak az ortopédiai várólisták

    Szerző: WEBBeteg/Magyar Ortopéd Társaság

    A Magyar Ortopéd Társaság megítélése szerint összeomlás előtt áll a hazai ortopédiai ellátás, nincs elegendő pénzügyi forrás az egészségügyi intézményeknél -állítja a társaság szombati közleménye.

    Mivel a kórházak elsősorban a legsúlyosabb betegekre, a legsürgősebb beavatkozásokra fordítják a rendelkezésre álló pénzeiket, és az ortopédiai esetek általában nem tartoznak ezek közé, így mára a Magyar Ortopéd Társaság megítélése szerint súlyos helyzet alakult ki.

    Hirdetés

     

     Kórházi várólisták

    Összegyűjtöttük az ország kórházainak várólistáit. >>Várólisták

    Állításuk szerint az intézmények országszerte halasztani kényszerülnek a csípő-, térd-, és vállprotézis műtéteket, és 8 hónaptól 3 évig terjedő várólisták alakultak ki, amelyek hossza várhatóan tovább fog nőni, a betegek állapota tovább romolni.

    A közlemény beszámol arról is, hogy a Magyar Ortopéd Társaság információi szerint a mintegy 300 főnyi hazai ortopéd-szakorvos közül nagyjából 100 fő fontolgatja, hogy a jövő évtől külföldön vállal munkát.

    (WEBBeteg; Forrás: Magyar Ortopéd Társaság)

    Legutóbb frissült: 2009.12.19 12:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

    Hatszáz milliárddal többet költenek az egészségügyre, mint 2010-ben

    A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szerdai százhalombattai kerekasztal-beszélgetése előtti sajtótájékoztatón.

    Átlagosan 40 napig vár vizsgálatra egy szívbeteg - Mire számíthatunk a szakrendeléseken?

    Az elmúlt időszakban többször is téma volt a betegek szakrendelői ellátásra való várakozási ideje, és egymástól eltérő információk hangzottak el a közéleti diskurzusban.

    Hosszú sorok a rendelőkben - Milyen lehetőségeink vannak?

    Egy MR vizsgálatra akár hat hónapot is várni kell, ráadásul a diagnosztika csak az első lépés; sok esetben ugyanilyen vagy még hosszabb várólistákkal kell számolnunk, ha egy gyógyító beavatkozásra kerül a sor. Jelenleg több mint 80 ezer beteg található az OEP által kezelt központi várólistán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.