Egyre hosszabbak az ortopédiai várólisták

Szerző: WEBBeteg/Magyar Ortopéd Társaság

A Magyar Ortopéd Társaság megítélése szerint összeomlás előtt áll a hazai ortopédiai ellátás, nincs elegendő pénzügyi forrás az egészségügyi intézményeknél -állítja a társaság szombati közleménye.

Mivel a kórházak elsősorban a legsúlyosabb betegekre, a legsürgősebb beavatkozásokra fordítják a rendelkezésre álló pénzeiket, és az ortopédiai esetek általában nem tartoznak ezek közé, így mára a Magyar Ortopéd Társaság megítélése szerint súlyos helyzet alakult ki.

Kórházi várólisták

Összegyűjtöttük az ország kórházainak várólistáit. >>Várólisták

Állításuk szerint az intézmények országszerte halasztani kényszerülnek a csípő-, térd-, és vállprotézis műtéteket, és 8 hónaptól 3 évig terjedő várólisták alakultak ki, amelyek hossza várhatóan tovább fog nőni, a betegek állapota tovább romolni.

A közlemény beszámol arról is, hogy a Magyar Ortopéd Társaság információi szerint a mintegy 300 főnyi hazai ortopéd-szakorvos közül nagyjából 100 fő fontolgatja, hogy a jövő évtől külföldön vállal munkát.

(WEBBeteg; Forrás: Magyar Ortopéd Társaság)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.