Széfek - nem büntetik a mulasztó kórházakat

Szerző: FH

Az eredeti elképzelésekkel szemben mégsem büntetik majd azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet - mondta Schvarcz Tibor szocialista politikus. A tárca később cáfolta a híreket.

Az MSZP szakpolitikusának bejelentése szerint előbb az MSZP frakción belül kapott többséget a javaslat, majd sikerült az Egészségügyi Minisztériummal (EüM) is megállapodni, így a szaktárca ennek megfelelően módosítja majd a miniszteri rendeletet.

Schvarcz hozzátette: várhatóan áprilisban lép majd életbe az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy változatlan maradjon az OEP finanszírozás azoknál az intézményeknél, amelyek nem szereznek be elég széfet. A szocialista honatya szerint az eredeti javaslat nem volt ésszerű, és a kórházak is tiltakoztak.

Félreértés volt

Az Egészségügyi Minisztériumban később közölték: a bejelentés félreértésen alapult, és szó sincs róla, hogy ne lenne kötelező a kórházi széfek alkalmazása. Mindössze annyi látszik bizonyosnak, hogy a rövid időre az egészségügyi intézményben tartózkodó betegek a kórház közös széfjében is elhelyezhetik értéktárgyaikat. Az ágyak mellé felszerelt széf azonban továbbra is minden intézmény számára kötelező, a támogatás minimális feltételrendszerének részét képezi.

(FH)

Módosítva: 2008.03.03 13:57, Megjelenés: 2008.03.03 13:57
Címkék: Széf, Kórház, OEP
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.