Megszűnt a megyei gyermekkórház

Szerző: FH

A baranyai gyermekellátás egésze szombattól a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájához tartozik. A megyei gyermekkórház és a gyermekklinika egyesült.

Szombattól már a klinikára kell hozni az ügyeleti ellátásra szoruló gyerekeket. Március 1-jétől a gyermekkórház tömbjét az egyetem átvette a Baranya Megyei Kórháztól, a tisztiorvosi szolgálat engedélyezte az átalakítást. Így 56 ággyal bővült a gyermekklinika, összesen 170 ággyal látja el Baranya megye gyermekegészségügyét. Az klinika a kórház ötven dolgozóját, 15 orvost és 35 nővért is átvette.

A tervek szerint a kórház épületei a jövőben is egészségügyi szolgálatban maradnak, az elképzelések szerint ötv éven belül komplex anya-és gyermekegészségügyi centrumot hoznak ott létre.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Szijjártó: újabb egymillió...

A koronavírus-fertőzöttek kezelésében alkalmazott favipiravirből újabb egymillió tabletta érkezik Kínából Magyarországra a jövő héten, így 2,8...

Leginkább a vidéki kórházakban...

Új struktúra szerint működik júliustól a fekvőbeteg-szakellátás. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.