• Megszűnt a megyei gyermekkórház

    Szerző: FH

    A baranyai gyermekellátás egésze szombattól a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájához tartozik. A megyei gyermekkórház és a gyermekklinika egyesült.

    Szombattól már a klinikára kell hozni az ügyeleti ellátásra szoruló gyerekeket. Március 1-jétől a gyermekkórház tömbjét az egyetem átvette a Baranya Megyei Kórháztól, a tisztiorvosi szolgálat engedélyezte az átalakítást. Így 56 ággyal bővült a gyermekklinika, összesen 170 ággyal látja el Baranya megye gyermekegészségügyét. Az klinika a kórház ötven dolgozóját, 15 orvost és 35 nővért is átvette.

    A tervek szerint a kórház épületei a jövőben is egészségügyi szolgálatban maradnak, az elképzelések szerint ötv éven belül komplex anya-és gyermekegészségügyi centrumot hoznak ott létre.

    (FH)

    Módosítva: 2008.03.01 09:02, Megjelenés: 2008.03.01 09:02
   • Cikkajánló

    Száraz, hámló bőr

    Száraz, hámló bőr

    Dr. Lesznyák Judit

    Mik lehetnek az okok? Mit tehetünk a bőrszárazság megelőzéséért, kezeléséért?

    Szájüregi gyulladások

    Szájüregi gyulladások

    Szponzorált tartalom

    Az orvosi zsályás gél hatásos afták és szájüregi gyulladások kezelésében. (x)

    Melanoma- és fogászati szűrés

    Egyebek mellett melanoma- és fogászati szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

    Közétkeztetésben dolgozó séf nyerte meg a Főzz másképpen! receptversenyt

    Pákozdi Norbert séf nyerte meg a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Kor Kontroll Társaság receptversenyét. Az okleveleket a két társaság elnöke: Dr. Halmy Eszter és B. Király Györgyi adta át a MET XXVII. kongresszusán Budapesten.

    Leginkább a vidéki kórházakban lesznek változások

    Új struktúra szerint működik júliustól a fekvőbeteg-szakellátás. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes kapacitásszabályozást lehet érvényesíteni - vélik a minisztériumban. Úgy határozták meg az egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségeit, hogy ne legyen lefedetlen térség az országban. A járóbeteg-szakellátás rendszere most nem változik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.