• SZDSZ: Tiltott kampányt folytat a Fidesz

    Szerző: FH

    Az SZDSZ szerint tiltott eszközökkel kampányol a Fidesz, amikor a gyulai Pándy Kálmán Kórházban munkaidőben a népszavazásról tart fórumot, Orbán Viktor részvételével.

    Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője pénteki tájékoztatóján bemutatott egy levelet, amelyben az intézmény orvos-igazgatója valamennyi kollégáját arra kéri, hogy vegyen részt a rendezvényen. Véleménye szerint tűrhetetlen az ilyen nyomásgyakorlás. A Független Hírügynökség birtokában lévő, a főorvosoknak és főnővéreknek szóló levél ugyanakkor úgy fogalmaz: "megjelenésére számítva kérem, hogy a betegellátás zavartalan biztosítása mellett tegye lehetővé az érdeklődő munkatársai számára a fórumon való részvételt".

    Hirdetés

      Horn Gábor: A népszavazás tétje nem a kormány működése

    A márciusi népszavazás tétje a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj, de nem a kormány működése - mondta Horn Gábor csütörtökön Székesfehérváron. Az SZDSZ kampányfőnöke szerint hazugság, hogy van ingyenes felsőoktatás és egészségügy és a szavazással mindenki felelősen arról dönthet, hogy Magyarország a modern piacgazdaság útján haladjon tovább, vagy visszatérjen a 80-as évek szocialista demagógiájához. Horn Gábor elmondta: észérvek szólnak az egészségügyi hozzájárulás és a kórházi napidíj mellett, mert szerinte ezek miatt fordulnak kevesebben orvoshoz, és csökkent 25 százalékkal a hálapénz. Ezen kívül véleménye szerint a kórházi napidíjnak köszönhetően 30 százalékkal többen pénteken távozhatnak a kórházból, és nem hétfőn.

    Gusztos Péter szerint jogszabályba ütközik az az egészségügyi fórum, amelyet a gyulai Pándy Kálmán Kórházban tartanak a jövő héten. A nyilvánvalóan a népszavazási kampány részeként megrendezendő eseményre meghívták Orbán Viktort, valamint a megyei közgyűlés fideszes elnökét is. A politikus bemutatott egy levelet, mellyel szerinte a fideszes vezetésű megyei önkormányzat által működtetett kórház igazgatója nyomást gyakorol saját beosztottjaira, amit felháborítónak nevezett.

    Gusztos Péter azt mondta: a liberális párt csak remélni tudja, hogy nem éri retorzió azokat, akik esetleg nem vesznek részt a fórumon. A szabad demokrata politikus egy kérdésre válaszolva ugyanakkor normálisnak nevezte, hogy a párt egészségügyi minisztere, Horváth Ágnes a vizitdíj és a kórházi napidíj mellett érvel, miközben járja az ország kórházait. Az ügyvivő szerint ugyanis nem az a probléma, hogy Orbán Viktor kampányol és megjelenik ezekben az intézményekben, hanem hogy mindezt munkaidőben teszi és azon kötelező a részvétel.

    A Független Hírügynökség birtokában lévő levél egy meghívó a március 3-i fórumra, melyben a főigazgató-főorvos arra kéri az osztályok vezetőit, hogy "a betegellátás zavartalan biztosítása mellett tegye lehetővé az érdeklődő munkatársai számára a fórumon való részvételt." A meghívóban nincs szó kötelező részvételről, az a "megjelenésére számítva" kifejezést használja.

    (FH)

    Módosítva: 2008.02.29 14:22, Megjelenés: 2008.02.29 14:22
   • Cikkajánló

    Mi az allergiás rhinitis?

    Mi az allergiás rhinitis?

    F. Zs., fordító

    Mik a jelei és tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Hogyan kezelik?

    Veszélyes medencék

    Veszélyes medencék

    Cs. K., fordító

    Ötnaponta hal meg egy gyerek a hordozható medencékben a nyári időszak alatt.

    Koronavírus - 36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen

    Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen.

    Országos tisztifőorvos: el kell kerülni a gócpontok kialakulását

    El kell kerülni a koronavírus-gócpontok kialakulását, az emberek felelősségteljes magatartása megakadályozhatja azok létrejöttét - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos pénteken Budapesten újságírók előtt. Müller Cecília a mezőkövesdi koronavírus-fertőzések példáján keresztül ismertette a kontaktkutatás módszertanát és járványügyi konzekvenciáit.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Hüvelygomba és fogamzásgátló
    Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű.
    Online konzultáció
    Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
    Allergiás?
    Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások