• SZDSZ: Tiltott kampányt folytat a Fidesz

    Szerző: FH

    Az SZDSZ szerint tiltott eszközökkel kampányol a Fidesz, amikor a gyulai Pándy Kálmán Kórházban munkaidőben a népszavazásról tart fórumot, Orbán Viktor részvételével.

    Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője pénteki tájékoztatóján bemutatott egy levelet, amelyben az intézmény orvos-igazgatója valamennyi kollégáját arra kéri, hogy vegyen részt a rendezvényen. Véleménye szerint tűrhetetlen az ilyen nyomásgyakorlás. A Független Hírügynökség birtokában lévő, a főorvosoknak és főnővéreknek szóló levél ugyanakkor úgy fogalmaz: "megjelenésére számítva kérem, hogy a betegellátás zavartalan biztosítása mellett tegye lehetővé az érdeklődő munkatársai számára a fórumon való részvételt".

    Hirdetés

      Horn Gábor: A népszavazás tétje nem a kormány működése

    A márciusi népszavazás tétje a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj, de nem a kormány működése - mondta Horn Gábor csütörtökön Székesfehérváron. Az SZDSZ kampányfőnöke szerint hazugság, hogy van ingyenes felsőoktatás és egészségügy és a szavazással mindenki felelősen arról dönthet, hogy Magyarország a modern piacgazdaság útján haladjon tovább, vagy visszatérjen a 80-as évek szocialista demagógiájához. Horn Gábor elmondta: észérvek szólnak az egészségügyi hozzájárulás és a kórházi napidíj mellett, mert szerinte ezek miatt fordulnak kevesebben orvoshoz, és csökkent 25 százalékkal a hálapénz. Ezen kívül véleménye szerint a kórházi napidíjnak köszönhetően 30 százalékkal többen pénteken távozhatnak a kórházból, és nem hétfőn.

    Gusztos Péter szerint jogszabályba ütközik az az egészségügyi fórum, amelyet a gyulai Pándy Kálmán Kórházban tartanak a jövő héten. A nyilvánvalóan a népszavazási kampány részeként megrendezendő eseményre meghívták Orbán Viktort, valamint a megyei közgyűlés fideszes elnökét is. A politikus bemutatott egy levelet, mellyel szerinte a fideszes vezetésű megyei önkormányzat által működtetett kórház igazgatója nyomást gyakorol saját beosztottjaira, amit felháborítónak nevezett.

    Gusztos Péter azt mondta: a liberális párt csak remélni tudja, hogy nem éri retorzió azokat, akik esetleg nem vesznek részt a fórumon. A szabad demokrata politikus egy kérdésre válaszolva ugyanakkor normálisnak nevezte, hogy a párt egészségügyi minisztere, Horváth Ágnes a vizitdíj és a kórházi napidíj mellett érvel, miközben járja az ország kórházait. Az ügyvivő szerint ugyanis nem az a probléma, hogy Orbán Viktor kampányol és megjelenik ezekben az intézményekben, hanem hogy mindezt munkaidőben teszi és azon kötelező a részvétel.

    A Független Hírügynökség birtokában lévő levél egy meghívó a március 3-i fórumra, melyben a főigazgató-főorvos arra kéri az osztályok vezetőit, hogy "a betegellátás zavartalan biztosítása mellett tegye lehetővé az érdeklődő munkatársai számára a fórumon való részvételt." A meghívóban nincs szó kötelező részvételről, az a "megjelenésére számítva" kifejezést használja.

    (FH)

    Módosítva: 2008.02.29 14:22, Megjelenés: 2008.02.29 14:22
   • Cikkajánló

    Neuropátiára utaló jelek

    Neuropátiára utaló jelek

    Prof. Dr. Barkai László

    Megfelelő odafigyeléssel viszonylag korán felismerhetőek.

    A száraz bőr okai

    A száraz bőr okai

    Dr. Bodnár Edina

    Számos ok állhat a háttérben. Melyek ezek? Mit tehet a kellemetlen panasz ellen?

    Melanoma- és fogászati szűrés

    Egyebek mellett melanoma- és fogászati szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

    Közétkeztetésben dolgozó séf nyerte meg a Főzz másképpen! receptversenyt

    Pákozdi Norbert séf nyerte meg a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Kor Kontroll Társaság receptversenyét. Az okleveleket a két társaság elnöke: Dr. Halmy Eszter és B. Király Györgyi adta át a MET XXVII. kongresszusán Budapesten.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.