• Kampányt indít a vizitdíjról a minisztérium

    Szerző: FH

    Tájékoztató kampányt indít az Egészségügyi Minisztérium (EüM) a jövő héttől, melyben arról szeretnék meggyőzni az embereket, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj nem adó, illetve hogy egyik mértéke sem emelkedik 2010-ig.

      Vizitdíj és propaganda

    A tervek szerint több mint 1,8 milliárd forintot költ kommunikációs kampányra az egészségügyi, az önkormányzati minisztérium valamint a kancellária 2008 első három hónapjában - írja a Magyar Nemzet. Ez az összeg körülbelül a fele annak, ami a vizitdíjból folyik be negyedév alatt. A vizitdíjból egy év alatt 13,3 milliárdot szedtek be, ennek alapján a negyedéves bevétel 3,3 milliárd forint. A kommunikációs kiadások egy része összefüggésbe hozható a kormány népszavazási ellenkampányával is - olvasható a cikkben. Balsai István fideszes képviselő néhány hete kérdezett rá, hogy a tárcák mennyit költenek propagandára január 1-je és március 31-e között. A miniszterek válaszaiból kiderült: az egészségügyi tárca 834 millió forintot fordít erre a célra, a kancellária 590 milliót, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pedig 390 milliót.

    A Független Hírügynökség az EüM-től megtudta: a tájékoztató kampány a nyomtatott sajtóban zajlik majd és összesen nettó 45,3 millió forintot költ rá a szaktárca.

    Hirdetés

    Horváth Ágnes a Független Hírügynökség kérdésére, hogy ez a tájékoztatás a népszavazási kampány része-e úgy válaszolt: mivel ellenzéki politikus az elmúlt napokban többször is hazugságokat állítottak a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal kapcsolatban, ezért a kormánynak "kutya kötelessége" elmondania az igazat.

    A miniszter ilyen hazugságnak nevezte Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Mikola István és Pesti Imre ellenzéki politikusok kijelentéseit, miszerint a vizitdíj rejtett adó, illetve hogy a kormány a vizitdíj 1000 forintra emelését tervezi.

    Horváth Ágnes a Liberális Egészségügyi Tanács ülését követő csütörtöki sajtótájékoztatóján leszögezte: sem 2008-ban, sem 2009-ben, sem pedig 2010-ben nem változik a vizitdíj és a kórházi napidíj 300 forintos mértéke.

    (FH)

    Módosítva: 2008.02.28 00:00, Megjelenés: 2008.02.28 00:00
   • Cikkajánló

    Száraz, hámló bőr

    Száraz, hámló bőr

    Dr. Lesznyák Judit

    Mik lehetnek az okok? Mit tehetünk a bőrszárazság megelőzéséért, kezeléséért?

    Szájüregi gyulladások

    Szájüregi gyulladások

    Szponzorált tartalom

    Az orvosi zsályás gél hatásos afták és szájüregi gyulladások kezelésében. (x)

    Könnyebb lesz a gyerekek receptjeinek kiváltása

    2020. január l-jétől lehetőség lesz arra, hogy a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit ne csak papír alapú felírási igazolás alapján válthassák ki a hozzátartozók, hanem az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér képviseleti jogosultsági rendszerén keresztül intézzék a meghatalmazást.

    Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze

    Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek adventi jótékonysági vásárán, amelyet december 1-jén tartottak a MOM Sportközpontban - közölte a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.