Adományvonal a mozgássérült-rehabilitációért

Szerző: FH

Február végéig hívhatják mindazok a Telekom Adományvonalat, akik az ADDETUR Alapítványt kívánják támogathatni. A mozgássérült emberek komplex rehabilitációját segítő szervezet a befolyt összeget a kommunikációs és mozgásterápiás eszközök beszerzésére fordítja.

A Telekom Adományvonal öt éve segíti a non-profit szervezeteket. A 1788-as szám hívásával bárki tud 100 forintot adományozni a kéthavonta meghirdetett támogatási célra. Január-februárban az Adományvonal hívásával a mozgássérülteket lehet támogatni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Halpert Zsuzsa projektvezető.

Az ADDETUR Alapítvány 1990 óta segíti a mozgássérült emberek integrációját. Országosan legalább 100 ezer felnőtt mozgássérült embernek van szüksége rendszeres rehabilitációs szolgáltatásra. A Mozgássérültek Állami Intézete keretében működő Holnap Háza tavaly novemberben kezdte meg működését. Az Adományvonalra befutó teljes összeget az ADDETUR Alapítvány a Holnap Háza Nappali Rehabilitációs Központ fejlesztésére fordítja.

Az Adományvonal segítségével eddig 32 non-profit szervezet jutott több mint 230 millió forinthoz. A március-áprilisi kedvezményezett alapítvány a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége keretében működő Somlai Angyalka Alapítvány lesz. A szervezet vakvezető-kutya kiképzéssel foglalkozik, az Adományvonalon keresztül a költséges kutyakiképzésekhez kérnek segítséget.

Az Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából hívható, a hívás ára 100 forint.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.