• Adományvonal a mozgássérült-rehabilitációért

    Szerző: FH

    Február végéig hívhatják mindazok a Telekom Adományvonalat, akik az ADDETUR Alapítványt kívánják támogathatni. A mozgássérült emberek komplex rehabilitációját segítő szervezet a befolyt összeget a kommunikációs és mozgásterápiás eszközök beszerzésére fordítja.

    A Telekom Adományvonal öt éve segíti a non-profit szervezeteket. A 1788-as szám hívásával bárki tud 100 forintot adományozni a kéthavonta meghirdetett támogatási célra. Január-februárban az Adományvonal hívásával a mozgássérülteket lehet támogatni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Halpert Zsuzsa projektvezető.

    Az ADDETUR Alapítvány 1990 óta segíti a mozgássérült emberek integrációját. Országosan legalább 100 ezer felnőtt mozgássérült embernek van szüksége rendszeres rehabilitációs szolgáltatásra. A Mozgássérültek Állami Intézete keretében működő Holnap Háza tavaly novemberben kezdte meg működését. Az Adományvonalra befutó teljes összeget az ADDETUR Alapítvány a Holnap Háza Nappali Rehabilitációs Központ fejlesztésére fordítja.

    Hirdetés

    Az Adományvonal segítségével eddig 32 non-profit szervezet jutott több mint 230 millió forinthoz. A március-áprilisi kedvezményezett alapítvány a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége keretében működő Somlai Angyalka Alapítvány lesz. A szervezet vakvezető-kutya kiképzéssel foglalkozik, az Adományvonalon keresztül a költséges kutyakiképzésekhez kérnek segítséget.

    Az Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából hívható, a hívás ára 100 forint.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.02.26 18:39
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Kerekesszékesek a megelőzésért

    A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) trénerei bemutatkozó és megelőzésre felkészítő érzékenyítő show-val vezették be a kerekesszékesek Csak a tánc című előadását a hétvégén a CEU auditóriumában.

    Adókedvezmény súlyosan fogyatékosoknak: fontos információk!

    A személyi jövedelemadóról, illetve a személyi kedvezményekről rendelkező törvény szerint az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg illeti meg a súlyosan fogyatékos magánszemélyeket, a cukorbetegek is ebbe a kategóriába tartoznak.

    A paralimpia beolvadhat az olimpiába?

    Augusztus 29-én kezdődnek a paralimpaiai játékok, több mint két héttel az olimpia után. A művégtagokkal futó Oscar Pistorius részvétele az olimpián nagy port kavart. De vajon ő marad az egyetlen az olimpiák történetében, aki mozgássérültként részt vehetett a sporteseményen?

    Indul az olimpián a leggyorsabb láb nélküli ember

    Oscar Pistorius az első ember, aki mindkét lábának amputációját követően rajthoz állhatott atlétikai világbajnokságon is. Az olimpiára készülő sportoló elképesztő akaraterejével és kitartásával vívta ki az egész világ elismerését.

    Sikeres a Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztikai Módszer (DSGM)

    A kezelt gyerekek 80 százalékánál teljes gyógyulást, 15 százalékánál javulást értek el a Dévény Anna Alapítvány szakemberei egy speciális gimnasztikai módszerrel.

    Kerekesszék irányítása füllel?

    Fülizomzatukkal irányíthatják kerekesszéküket a jövőben azok a betegek, akik sem lábuk, sem karjuk mozgatására nem képesek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások