• H1N1 nemzetközi körkép - Iskolabezárás és vakcinahelyzet

    Szerző: Független Hírügynökség

    A China Daily című angol nyelvű kínai napilap és a népszerű sohu.com vizsgálata szerint a 2 ezer megkérdezett 54 százaléka nem kér oltást.

    A kínaiak több mint fele nem akarja magát beoltatni az új influenza ellen, mert nem bízik a vakinában - derül ki egy állami napilap által végzett felmérésből. Ez nagy változás augusztushoz képest, mert akkor még 76 százalék tervezete, hogy beoltatja magát.

    Hirdetés

    "Az oltóanyagot olyan gyorsan fejlesztették ki és olyan gyorsan kezdik alkalmazni, hogy kénytelen vagyok megkérdőjelezni a minőségét és a megbízhatóságát" - idézi a napilap a 36 éves Csang Lint, akit nem oltatja be nyolcéves fiát.

     Kisbaba halálát okozta a vírusfertőzés

    Egy párizsi gyermekkórházban vasárnap belehalt a világjárványos influenzába egy 11 hónapos kisbaba. A kórház közleményben erősítette meg, hogy a halál oka az influenza volt.
    Milyen betegsége volt még? >>

    A China Daily által megkérdezetteknek csak 30 százaléka felelte azt, hogy határozottan kérni fogja a védőoltást, 15 százalék pedig attól teszi majd függővé a döntést, hogy mit tesznek mások.

    A világon elsőként Kínában fejezték be az új influenza elleni oltóanyag kifejlesztését, és ott kezdték el elsőnek a lakosság oltását.

    A pekingi kormány a lakosság 5 százalékát tervezi beoltani. Ez az 1,3 milliárdból 65 millió ember. Eddig 300 ezer kapta meg a védőoltást.

    Az egészségügyi minisztérium adatai szerint péntekig 33 ezren betegedtek meg az új influenzában. A fertőzések száma az utóbbi hetekben gyorsuló ütemben emelkedik. A világjárványos influenza két emberéletet követelt Kínában.

    A kínai járványügyi intézet főepidemiológusa, Ceng Kuang szerint több tízmillió ember kaphatja el az új influenzát.

    Minden iskolát bezártak a török fővárosban

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A török főváros főpolgármestere, Kemal Önal egy hétre bezáratta Ankara összes iskoláját a világjárványos influenza miatt. A kényszerű tanítási szünet hétfőn kezdődik.

    A döntést oka, hogy a betegségbe belehat egy 28 éves páciens. Ő Törökországban az első áldozata az új influenzának.

    A halálesetet szombaton jelentette be az egészségügyi minisztérium. Az áldozat egy ankarai kórházban volt takarító.

    Az egészségügyi minisztérium adatai szerint szombatig 958 újinfluenzás megbetegedést regisztáltak Törökországban.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.10.27 00:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

    H1N1-kérdőív - Ismerje meg a fertőzés tüneteit és a tennivalókat!

    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.