Orbán: nemmel a vizitdíj felemelése ellen

Szerző: FH

Ha sikertelen lesz a népszavazás, akkor azt a kormány úgy fogja értékelni, hogy az emberek elfogadják a vizitdíjat, amely akkor akár ezer forint is lehet - mondta Orbán Viktor szerdán délután Székesfehérváron.

A Fidesz elnöke székesfehérvári látogatásán elmondta: egyetlen megoldás van a felemelt vizitdíj és a megemelt tandíj ellen, ha ezek egyáltalán nincsenek, és maga a népszavazás tiltja el ettől a mindenkori parlamentet, illetve kormányzatot.

A fehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház Magyarország egyik zászlóshajója, előkelő helyen végezne, ha rangsort kellene összeállítani a magyar kórházak között - mondta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke örül annak, hogy ehhez pártjának is köze van, mert amikor kormányon voltak, nem feledkeztek meg róla, hanem bővítették.

Az ellenzéki politikus találkozott szakszervezeti vezetőkkel, orvosokkal, kórházat irányító gazdasági szakemberekkel, akik anyagi gondokról panaszkodtak. Mint a pártelnök mondta: ennek az az oka, hogy a kormány nagyon sok pénzt von ki az egészségügyből, aminek a kórház, majd a beteg, gyógyulásra váró emberek isszák meg a levét.

Orbán Dunaújvárosban

Orbán Viktor a Független Hírügynökségnek szerda délelőtti dunaújvárosi látogatásáról elmondta: a nyugdíjasokkal való találkozója megerősítette abban, hogy az idős emberek tudják, és erőteljes szavakkal ki is fejezik, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj velük szemben a legigazságtalanabb, hiszen egész életük során fizettek azért, hogy ha szükséges, orvoshoz fordulhassanak.

A szüleink és nagyszüleink iránti megbecsülésünket is a három igennel fejezhetjük ki leginkább a népszavazás során - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Leginkább a vidéki kórházakban...

Új struktúra szerint működik júliustól a fekvőbeteg-szakellátás. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.