• Adó-e a vizitdíj?

    Szerző: FH

    Levélben fordul az Alkotmánybíróság (AB) elnökéhez csütörtökön Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese, hogy Bihari Mihály foglaljon állást arról, adónak minősül-e a vizitdíj és a kórházi napidíj - jelentette be Juhász Ferenc szerdán.

    A szocialista politikus hozzátette: azért kéri az AB elnökének állásfoglalását, mert Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn vidéken rejtett adónak nevezte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Juhász ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy az AB korábbi határozata értelmében, költségvetési tételről - mint amilyenek az adók - nem lehetne népszavazást tartani.

    Hirdetés

    Az MSZP elnökhelyettese egyben cáfolta, hogy az MSZP-n belül egyáltalán felmerült volna a vizitdíj, vagy a kórházi napidíj összegének megemelése.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.02.20 16:56
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A fogturizmus háttere - Vizitdíj bevezetését javasolják

    Orvosi vizitdíj bevezetését javasolja Nagy-Britanniában egy elemző csoport, amely megemlíti Magyarországot a csak "hivatalosan ingyenes" egészségügyi szolgáltatást nyújtó államok között.

    Ki emlékszik Horváth Ágnesre?

    A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

    Megszüntetné a vizitdíjat a csehek kétharmada

    Az egészségügyi vizitdíjat 2008. január elsején vezette be a jobbközép kormány. A téma azóta éles viták tárgya, nemcsak a koalíció és az ellenzék között, valamint a közvélemény körében, hanem a koalíció pártjai között is.

    Január 1-től fizetni kell az ellátásért Horvátországban

    Január elsejétől fizetni kell Horvátországban az orvosi ellátásért. A zágrábi kabinet reformja értelmében 15 kunát (mintegy 550 forint) kell fizetni a háziorvosnál minden egyes vizsgálatkor, illetve a felírt receptért.

    Végleg eldőlt: nem lesz népszavazás

    Az Országgyűlés hétfői ülésén úgy döntött, hogy nem rendel el népszavazást a több biztosítós egészségügyi rendszerről. Az Országgyűlés 375 igen és egy nem szavazattal döntött így.

    Eltörölték a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

    Az egészségügyi miniszter kedden egyeztet a szakmai szervezetek és az egészségügyi kamarák képviselőivel arról, hogyan lehetne enyhíteni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt keletkező károkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.