• Tüntetés Madridban az abortusz liberalizálása ellen

    Szerző: Független Hírügynökség

    Tízezrek tüntettek Madridban szombaton a szocialista kormány tervezett abortusztörvénye ellen. A törvény engedélyezné, hogy akár 16 éves lányok is kérjék a terhesség művi megszakítását szülői beleegyezés nélkül a terhesség 14-ik hetéig.

    A 24 éve hatályos, jelenlegi abortusz törvény tervezett módosítása szerint a terhesség 14 hetén túl csak akkor lehetne megszakítani a terhességet a 22-ik hétig, ha az anya élete veszélybe kerül, vagy ha a magzat bizonyíthatóan, testileg torzult. Márciusban már volt egy hasonló tüntetés, amelyen 100 ezren jelentek meg.

    Hirdetés

    A törvénytervezet legfőbb ellenzője a spanyol katolikus egyház, amely azóta került igazán szembe a szocialista kormánnyal, amióta törvényesítették a meleg párok házasságát, és megkönnyítették a válásokat.

    Világszerte szervezik a tüntetéseket

    Az elmúlt években számos megdöbbentő eset borzolta a kedélyeket Spanyolországban. A spanyol TELE5 tévé tudósítása szerint az abortusztörvény liberalizálást ellenzők elrettentő példaként hozzák fel: többször megtörtént, hogy orvosok nyolc hónapos nőkön végeztek abortuszt, ami még a liberális törvénytervezet értelmében is emberölésnek számít.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szombati tüntetésen, amelyen részt vett az ellenzéki Néppárt több vezetője, köztük a volt kormányfő, José María Aznar is, az egyik szervező, a HazteOir (Hallasd a Hangod) nevű csoport azt közölte, hogy tüntetéseket terveznek a spanyol nagykövetségek előtt is, Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Írországban, az Egyesült Államokban, valamint több latin-amerikai és afrikai országban.

    A Fórum a Családért nevezetű másik szervezet vezetője azt mondta az ABC nevű spanyol lapnak, hogy nem csak a törvénytervezet visszavonását követelik: addig akarnak küzdeni, amíg van abortusz, vagyis a művi terhesség megszakítás teljes tilalmát követelik.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2009.10.18 14:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Abortusz - A legtöbben válsághelyzetre hivatkoznak

    Az esetek 97 százalékában az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva szakítják meg a terhességet - mondta Kisfalvi István, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

    Fogamzásgátlás - Miről érdemes nőgyógyászunkkal beszélgetni?

    Magyarországon az európai viszonylathoz képest a mai napig rendkívül magas az abortuszok születésszámra vetített aránya: 2015-ben 100 élveszületésre 34 terhesség-megszakítás jutott. Megdöbbentő és elgondolkodtató arány ez, amelyen a szakemberek szerint kellő felelősségtudattal és következetességgel sokat lehet javítani.

    Az abortusztabletta

    Alig két hete, a gyártó több éve tartó próbálkozása után, hazánkban is engedélyezték az ún. abortusz tablettát.

    A spanyolok többsége ellenzi az abortusz liberalizálását

    Komoly nehézségek merültek fel a spanyol abortusztörvény liberalizálásának szándéka előtt azáltal, hogy három felmérés szerint a lakosság többsége ellenzi a kormány szándékát, még a kormányzó szocialisták támogatói között is.

    Heves tüntetés az abortuszhajó ellen

    Spanyolországban abortuszellenes tüntetők fogadták Valencia kikötőjében annak a holland hajónak az érkezését, amelynek fedélzetén terhességmegszakításokat végeznek.

    Lengyel püspökök az abortusz ellen

    A lengyel katolikus püspöki kar kemény hangon tiltakozott a hét végén az Európa Tanács abortuszpárti határozata ellen. Az emberi jogok védelmével foglalkozó legfőbb európai szervezet azt követelte április közepén, hogy a 47 tagállam mindegyike biztosítsa a nők számára a legális és biztonságos abortuszhoz való jogot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.