Tüntetés Madridban az abortusz liberalizálása ellen

Szerző: Független Hírügynökség

Tízezrek tüntettek Madridban szombaton a szocialista kormány tervezett abortusztörvénye ellen. A törvény engedélyezné, hogy akár 16 éves lányok is kérjék a terhesség művi megszakítását szülői beleegyezés nélkül a terhesség 14-ik hetéig.

A 24 éve hatályos, jelenlegi abortusz törvény tervezett módosítása szerint a terhesség 14 hetén túl csak akkor lehetne megszakítani a terhességet a 22-ik hétig, ha az anya élete veszélybe kerül, vagy ha a magzat bizonyíthatóan, testileg torzult. Márciusban már volt egy hasonló tüntetés, amelyen 100 ezren jelentek meg.

A törvénytervezet legfőbb ellenzője a spanyol katolikus egyház, amely azóta került igazán szembe a szocialista kormánnyal, amióta törvényesítették a meleg párok házasságát, és megkönnyítették a válásokat.

Világszerte szervezik a tüntetéseket

Az elmúlt években számos megdöbbentő eset borzolta a kedélyeket Spanyolországban. A spanyol TELE5 tévé tudósítása szerint az abortusztörvény liberalizálást ellenzők elrettentő példaként hozzák fel: többször megtörtént, hogy orvosok nyolc hónapos nőkön végeztek abortuszt, ami még a liberális törvénytervezet értelmében is emberölésnek számít.

A szombati tüntetésen, amelyen részt vett az ellenzéki Néppárt több vezetője, köztük a volt kormányfő, José María Aznar is, az egyik szervező, a HazteOir (Hallasd a Hangod) nevű csoport azt közölte, hogy tüntetéseket terveznek a spanyol nagykövetségek előtt is, Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Írországban, az Egyesült Államokban, valamint több latin-amerikai és afrikai országban.

A Fórum a Családért nevezetű másik szervezet vezetője azt mondta az ABC nevű spanyol lapnak, hogy nem csak a törvénytervezet visszavonását követelik: addig akarnak küzdeni, amíg van abortusz, vagyis a művi terhesség megszakítás teljes tilalmát követelik.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Orrdugulás? Orrdugulás?

Egy speciális hatóanyagú orrspray, ami mérsékli a megfázás orrtüneteit. (x)

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Hogyan történik a terhesség...

Hogyan működik az abortusz? Valamilyen nyilatkozatot, kérvényt kell aláírni?Altatással csinálják? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának...

Mikortól végezhető abortusz? - Az...

Három hetes terhes vagyok: látható a petezsák, pozitív lett a teszt és a méhszájon is látható már a változás. Hüvelyi ultrahang vizsgálat is...

Lehet-e magánügy az abortusz? -...

Minden második magyar egyetért azzal, hogy a magzatnak a fogantatástól joga van az élethez, ugyanakkor a többség mégis megfelelőnek tarja a jelenleg...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.