Fogyatékosok az egészségesekért programsorozat

Szerző: Független Hírügynökség

Fogyatékos és sérült fiatalok gyűjtenek vasárnap egészséges gyerekeknek - ismét megrendezik a "Jobb velünk a világ!" jótékonysági koncertet Budapesten. A befolyó pénzből ezúttal egy roma gyerekek felzárkóztatást célzó programot valósítanak meg a szervezők.

A programok már délelőtt tíz órakor elkezdődtek Budapesten a Ráday könyvesházban, ahol neves képzőművészek festményeiből tartanak aukciót.

A rendezvénysorozat fő helyszíne ezután a Papp László sportaréna, ahol már kora délutántól zenés programok, táncházak, kézműves foglalkozások és jótékonysági vásár várja a segíteni vágyókat.

A nagyszabású koncert este hat órakor kezdődik a sportarénában. A rendezvényen a Nemadomfel Együttes vendégeként autentikus roma zenei csoportok, sérült előadók és árva gyerekek lépnek fel olyan magyar sztárok mellett, mint a Republic Együttes, a Bolyki Brothers, a Kalyi Jag, a 4for Dance, Lovasi András, Deák Bill Gyula, Oláh Ibolya, Takáts Tamás, Ferenczi György, Tóth Vera, Szabó Leslie, a Villon Trió, a Roll Dance, a Csepp Színház, a dévai gyerekek és az erdélyi Role Együttes, a Karaván Família, a Szendrőládi Cursillo, a Csepp Színház táncosai és még sokan mások.

A koncertet - a rendezvény fővédnöke - Sólyom László köztársasági elnök nyitja meg.

A programsorozatból befolyó összegből a szervezők egy, roma gyerekek felzárkóztatására irányuló programot indítanának. Az elmúlt hónapokban ezért már egyeztettek több szakemberrel is.

Tavaly csaknem kilencezer ember ment el a koncertre, ami után a szervezők 11.5 millió forintot utaltak át az árva gyerekek javára. Ezúttal az elmúlt évben támogatott Dévai Szent Ferenc Alapítvány már nem mint támogatott, hanem mint szervező vesz részt a programban.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Maszkviselés Maszkviselés

A vakcináltaknak is ajánlott a maszkviselés a delta-variáns miatt.

Átoltottság: még a 75% is...

Az Egyesült Államokban szakértők arra számítanak, hogy a veszélyesebb delta variáns terjedése már most ősszel súlyos helyzetet idézhet elő, ha az...

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Fogyatékosság, depresszió és az...

Az ünnepi időszakban az emberekben több az együttérzés és jóakarat társaik iránt. Sajnos azonban az ünnepek sokakat stresszessé és depresszióssá...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.