• Orbán: nincs jobb és baloldali beteg

    Szerző: FH

    Az összefogás igennel kezdődik - mondta Orbán Viktor kedd délután Veszprémben. A Fidesz elnöke a városban három korábbi egészségügyi miniszterrel találkozott.

    Orbán Viktor veszprémi programjának Rácz Jenő, a helyi Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, volt MSZP-és egészségügyi miniszter volt a házigazdája, és azon részt vett Gógl Árpád és Mikola István is, akik szintén voltak egészségügyi miniszterek. A Fidesz elnöke hétfőn kezdett országjárásba, ennek második napján látogatott Veszprémbe.

    Hirdetés

    Orbán Viktor veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta, vannak olyan kérdések, melyekben nem lehet különbséget tenni, jobb- és baloldal között, hiszen nincs jobb- és bal oldali beteg, mint ahogy nincs jobb-és baloldali szívpanasz sem.

    Az egészségügy az összefogás mintapéldánya

    Magyarországon általában sokat szoktak arról panaszkodni az emberek, hogy nehezen értenek szót egymással ha különböző a pártszimpátiájuk - mondta a politikus. Az egészségügy lett Magyarországon az összefogás mintapéldánya. Mint mondta: bármerre jár az országban az orvosok félreteszik a különböző pártnézeteiket, és csak az egészségügyi szakma jövője izgatja őket.

    A veszprémi találkozó tanulsága is úgy összegezhető, hogy az összefogás az igennel kezdődik - jelentette ki Orbán Viktor, arra kérve a mai találkozó három volt egészségügyi miniszterét, hogy ezt az együttműködést ne hagyják abba, s ne egyszeri találkozó maradjon megbeszélésük.

    A Fidesz pártelnöke úgy fogalmazott az egészségügy az összefogás mintapéldája, a magyar orvostársadalomnak világos elgondolása van saját és az egészségügy jövőjéről is.

    (FH)

    Módosítva: 2008.02.19 19:11, Megjelenés: 2008.02.19 19:11
   • Cikkajánló

    Koronavírus

    Koronavírus

    MTI

    A védekezés alapvető eleme a maszk szigorú és szabályos használata.

    A dohányzás káros hatásai

    A dohányzás káros hatásai

    Dr. Diószegi Judit

    Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és betegségnek teszi ki magát.

    PRIMUS Egyesület: tárgyalni kell, mielőtt ellehetetlenül a hazai egészségügyi ellátás

    Átfogó, többszereplős egyeztetésre van szükség az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendeletének részleteiről, mielőtt az új szabályozás visszafordíthatatlan károkat okoz a hazai ellátórendszer stratégiai pontjain – hívja fel a figyelmet a vezető magánegészségügyi szolgáltatókat tömörítő PRIMUS Egyesület.

    Szigorításokkal jár az orvosok béremelése

    A kormány most beterjesztett javaslata átalakítja az orvosok jogviszonyát is, és jelentősen szűkülhet a magánellátásban is dolgozók mozgástere, ami természetesen a betegeket is érinti.

    Fokozatosan újraindulhatnak az egészségügyben a szakrendelések

    Hazánkban a koronavírus-világjárvány miatt március közepétől csak szigorú szabályok mellett vehették igénybe a páciensek az orvosi ellátást, a házi- és szakorvosokkal való konzultációkat, kivételes esetekben a vizsgálatokat. A sürgősségi ügyeleteket is meghatározott rend szerint és bejelentkezés alapján lehetett felkeresni. Számos operációt lemondtak, elhalasztottak szerte az országban, a szűrő- és laborvizsgálatokat felfüggesztették, akárcsak a nem életmentő rehabilitációs és egyéb életminőséget javító kezeléssorozatokat. A kórházakban a látogatási tilalmat még mindig nem oldották fel a betegek érdekében.

    Ellátás külföldön: a szükséges ellátás

    Az orvosilag szükséges egészségügyi ellátások körének meghatározása az adott tagállam hatáskörébe tartozik, az ellátás szükségességéről kétség esetén az ellátást nyújtó orvos dönt.

    Egészségügyi ellátás külföldön: a teljes ellátás

    A Magyarországon megállapított nyugdíj alapján az összes külföldi egészségügyi ellátás költségét - az önrész kivételével - az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizeti.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.