Háziorvosok gyűjtenek aláírásokat a vizitdíjért

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.02.19.

A vizitdíj megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat háziorvosok az interneten. Azt mondják: a díj eltörlésével elveszítik bevételük jelentős részét, és félő, hogy a kiesett összeget semelyik politikai erő nem pótolja majd.

Néhány háziorvos a múlt héten aláírásgyűjtésbe kezdett a vizitdíj megtartásáért. A kezdeményezők kijelentik, hogy nem akarnak politikai csatározások alanyai és célpontjai lenni, de ki szeretnének állni egy orvosok számára jó rendszer mellett - olvasható a csatlakozott háziorvosok közleményében.

Szerintük, ha eredményes népszavazást követően eltörlik a vizitdíjat, az így kiesett jövedelmüket semelyik politikai erő nem pótolja majd. Abban sem hisznek, hogy ha a mostani ellenzék kerül hatalomra, akkor visszakapnák ezt az összeget.

A háziorvosok úgy vélik, hogy a betegek talán jobb érzéssel adják oda a 300 forintot, ha tudják: a pénzükből az ellátás minőségén és biztonságán javítanak.

Eddig 85 orvos és több száz beteg csatlakozott

A múlt hét végén indult el az aláírásgyűjtés - mondta a Független Hírügynökségnek Komáromi Zoltán háziorvos, az egyik aláíró. Kedd délelőttre azonban már 85 kollágájuk csatlakozott hozzájuk, sőt a civilek közül is 389-en elküldték nevüket - tette hozzá.

Komáromi Zoltán szerint a kisebb rendelők ellehetetlenülhetnek ha a bevételükből kiesik a vizitdíjból származó összeg. Ez körülbelül 25 százalékot tesz ki. A nagyobb rendelőknél pedig nem marad fejlesztésre, illetve nem tudják megfizetni az asszisztenciát, a kisegítő és kiszolgáló személyzetet. A háziorvos úgy fogalmazott: így igazából a betegekért gyűjtik az aláírásokat, mert az ő érdekük az, hogy a rendelők megfelelő színvonalon, biztonságosan működjenek.

(FH)

Megjelent: 2008.02.19 15:39
Címkék: Vizitdíj
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Inkontinencia kisokos Inkontinencia kisokos

Igaz vagy hamis? Cikkünkben tisztázzuk a félreértéseket.

Elváltozások a körmön Elváltozások a körmön

Mi vezethet a köröm külső megjelenésének elváltozásához?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.