Sólyom aláírta az egészségbiztosítási törvényt

Szerző: FH

Sólyom László államfő hétfőn aláírta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. Az Országgyűlés február 11-én már másodszor szavazta meg a jogszabályt, tavaly decemberben ugyanis az államfő megfontolásra visszaküldte azt a parlamentnek.

Sólyom László köztársasági elnök kedden az Alkotmány előírásának megfelelően aláírta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, február 11-én újra elfogadott törvényt - olvasható Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében.

A jogszabályt még december 17-én hagyta jóvá az Országgyűlés első formájában. Az államfő december 27-én, kifogásait kifejtve nem írta alá a törvényt, hanem megfontolásra visszaküldte azt. Az Országgyűlés újratárgyalta, és az ismételt elfogadás előtt egyes rendelkezéseit módosította. Ezek a változások a köztársasági elnök aggályait csak kis részben érintették.

A közlemény szerint Sólyom László "decemberben megfogalmazott ellenvetései mind a jogszabály meghozásának módját, mind tartalmát illetően továbbra is fennállnak, azonban az Alkotmány szerint köteles a törvényt aláírni és kihirdetni. Az államfő abban bízik, hogy kifogásait a kormány az új egészségpénztári rendszer bevezetéséig hátralévő egy év alatt figyelembe veszi." - zárul a hivatal közleménye.

A törvény kihirdetése után két héten belül megalakulhatnak az egészségbiztosítási pénztárak, február végéig az állam 22 pénztárat hoz létre. A magánbefektetők nyártól pályázhatnak a kisebbségi tulajdonrészre.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.