• Szabolcsi kórházintegárció: elfogadták a beszámolót

    Szerző: MTI

    Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlése a helyhatóság tulajdonában lévő három kórház átalakításával kapcsolatos beszámolót pénteki, nyíregyházi ülésén.

    A fideszes többségű közgyűlés még a februári ülésén határozott arról, hogy a megyei önkormányzat tulajdonában lévő három kórház október 1-től nonprofit kft. formájában működik tovább, a társaságok irányítására pedig önkormányzati tulajdonú holdingot állít fel.

    Hirdetés

    A pénteki ülésén a térségi helyhatóság a nyíregyházi, a nagykállói és a fehérgyarmati gyógyintézmény átalakításáról szóló beszámolót tárgyalta, amelyet hosszas vita után végül elfogadott.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ennek értelmében a közgyűlés tudomásul vette az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral aláírandó finanszírozási szerződés megkötése érdekében benyújtott feladatellátási szerződést, valamint döntés született a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő számára nyújtandó, 30 millió forintos gazdálkodási előlegről is.

    Erre azért van szükség, mert a kórház az októberi integrációs átmenet miatt nem tudja kifizetni a szeptemberi illetményeket. A meghozott határozat rendelkezik arról is, hogy egymilliárd forint erejéig intézkedési csomag szülessen az egészségügyi ellátórendszer megsegítésére. A részletes, konkrét javaslatokat tartalmazó előterjesztést a következő közgyűlésen kell beterjesztenie az elnöknek a helyhatóság elé.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.09.26 11:50
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Új betegazonosító rendszer

    A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Kivonták a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

    Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

    Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a többi területen, ahol eddig kötelező volt a vizsgálat, nem lesz szükség hosszabbításra - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Növekvő drogfogyasztás a keleti régióban

    Figyelmeztető adatok kerültek nyilvánosságra a kábítószer-fogyasztásról Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: tavaly ötvenhatan kértek orvosi segítséget drogprobléma miatt a térségben, huszonhatan pedig már kábítószer-függőséget gyógyító kezelésre kényszerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.