Gyurcsány: nem a vizitdíjon múlik a haza sorsa

Szerző: FH

A vizitdíj körül kialakult vita indulatkeltésnek jó, de nem ezen múlik a haza sorsa. Ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta a március 9-i vizitdíj és kórházi napidíj eltörléséről szóló népszavazásról.

Az igazi kérdés a kormányfő szerint az, hogy minden egészségügyi ellátást teljes egészében az adófizető közösségnek kell-e állni, vagy pár százalékot az fizet, aki az ellátást igénybe veszi.

A miniszterelnök ezekről egy budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentették: 460 új betegágyat vásárol a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszki Kórház az eddig befolyt vizitdíj és kórházi napidíj bevételből, valamint az OEP-kassza többletbevételéből.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta: szerinte a népszavazás arról szól, hogy szeretnénk-e olyan egészségügyet, ahol a háziorvosoknak és szakrendelőknek több pénz jut, vagy vegyük el ezt tőlük és ne fejlesszenek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.