• Új influenza - Egy huszonhárom éves férfi halt meg

    Szerző: MTI

    Egy huszonhárom éves férfi az új típusú influenza első görögországi halálos áldozata - jelentette vasárnap a NET közszolgálati televízió.

    Beszámolója szerint a fiatalembert augusztus eleje óta súlyos szívpanaszokkal kórházban kezelték.

    Hirdetés

     Az új influenza első magyar halálos áldozata

    Egy Pest megyei városban élt az a 41 éves férfi, aki július 15-én halt meg az új influenza következtében. A férfi hirtelen lett rosszul az utcán. Tovább>>
    Más sajtóorgánumok szerint a férfit feltehetően az egészségügyi intézményben fertőzte meg az új típusú influenza A/H1N1 vírusa. Görögországban május 18. óta több mint 1400 esetben mutattak ki új típusú influenzás megbetegedést. Az athéni egészségügyi minisztérium adatai szerint a fertőzöttek többsége külföldről érkezett az égei-tengeri országba.

    Görögország a világ országai közül elsőként július végén bejelentette, hogy egész - 11 milliós - lakosságát be akarja oltani az új típusú influenza ellen. Athén később ezt úgy pontosította, hogy a védőoltás önkéntes lesz.   

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A dél-spanyolországi Algésirasban egy ötvenéves nő halt bele a betegségbe, akit augusztus eleje óta kórházban kezeltek - közölte vasárnapra virradóra az andalúziai regionális kormány. Ezzel 14-re emelkedett az új típusú influenza spanyolországi halálos áldozatainak a száma.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.08.23 11:18
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    ÁNTSZ: egyre több az influenzás beteg

    Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Negyvennyolcra emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

    Negyvennyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek a jelenlegi szezon influenzaszerű megbetegedéseivel hozhatók összefüggésbe - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    H1N1 és B típusú influenzavírust is kimutattak az új betegeknél

    H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt hét folyamán Győr-Moson-Sopron megyében megbetegedetteknél- jelentette be Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások