A megengedettnél több volt a baktérium a csornai termálfürdőben

Szerző: FH

Határérték felett volt a baktériumok mennyisége a Csornai Termálfürdő valamennyi medencéjében. Többek között ez volt az oka, hogy a kistérségi ÁNTSZ múlt héten bezáratta a strandot, addig, ameddig nem pótolják a hiányosságokat.

A július közepén váratlanul megjelent ellenőrök ezen kívül is számos szabálytalanságot találtak. Így például veszélyes vegyszereket a szabadban tároltak, és lebontott épületmaradványok maradtak a területen, amelyek balesetveszélyt jelentettek.

Nem lehetett tisztázni, ki a termál-kút üzemeltetője, ki a felelős a működtetéséért. Ezen kívül más személyi hiányosságokra is rávilágított a vizsgálat: a fürdő főmérnökének lejárt a munkaszerződése, de nem neveztek ki a helyére senkit.

A Csornai Termálfürdőben dőlt rá egy 5 éves kisfiú mellkasára egy 120 centiméter magas focikapu még júniusban. A súlyos, életveszélyes állapotban lévő gyereket a győri kórházba vitték, ott azonban belehalt sérüléseibe.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Harc a baktériumok ellen

A baktériumok csak néhány mikrométer átmérőjű egysejtű élőlények, mégis ha a betegséget okozó fajtáik megtámadják a szervezetünket, súlyos...

Mikrobák tesznek minket emberré

A politika forradalmárai a feje tetejére állítják a világot. A tudományos forradalmárok viszont kifordítják, szó szerint, amikor a biológiai ember...

Hogyan védekezzünk a...

Korunk embere hajlamos azt gondolni, hogy legyőztük a káros baktériumokat az antibiotikumok sokaságával.

Magas baktériumszám a vizeletben -...

"22 éves kismama vagyok, a 33. hétben járok. Vizeletvizsgálat után orvosom felírt egy 5 napos antibiotikumos kúrát, akkor lement a baktérium szám...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.