Fuzárium-toxin - Nyolc termékre feloldotta a zárolást a Tortellino Kft.

Szerző: MTI

A Tortellino Kft. a június végén zárolt 13 tortellini, ravioli és lasagne terméke közül - a Fővárosi és Pest Megyei MGSZH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósággal egyezetve - nyolcra feloldotta a zárolást.

Az említett termékek újra kereskedelmi forgalomba hozhatók, fogyasztásuk nem jelent élelmiszerbiztonsági kockázatot - közölte a ceglédi székhelyű cég szerdán az MTI-vel

A cég a termékeket június 30-án az alapanyag toxin szennyezettsége miatt zároltatta kereskedelmi partnereivel. Erre azután került sor, hogy a Diamant Malom Kft. jelezte: az általa a Tortellino Kft. felé leszállított tésztaipari durumdara tétel az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott.

Fogyasztóvédelmi okokból június végén a Diamant Malom Kft. is visszarendelte az üzletekből a durumbúzából készült, 1 kilogrammos simaliszt termékeit, valamint a Cerbona Zrt. is visszavonta néhány, a Diamant lisztjéből készült termékét.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.