• Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    Szerző: MTI

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Törvénymódosítást készít elő az egészségügyi tárca a HospInvest-ügy miatt - idézte Székely Tamás minisztert a napilap.

    Hirdetés

    Az eset legfőbb tanulsága, hogy nem elég pontos az a jogi környezet, amely azt szabályozza, hogy milyen feltételrendszerben adható működésbe egy kórház. Ezt a tárca mindenképpen pótolni szeretné úgy, hogy az Országgyűlés őszi ülésszakára beterjeszt egy törvénytervezetet, amely a működésbe adás pontos jogi szabályozását tartalmazza - tette hozzá a tárcavezető.

    A Fidesz szerint a kormányzat elkésett a lépéssel. A Magyar Orvosi Kamara elnöke pedig úgy látja: nem most jött el az ideje annak, hogy egy ilyen privatizációs ügy miatt belekezdjenek egy nagy horderejű törvény megalkotásába, ha ezt nem tették meg az elmúlt hat évben - írta a napilap.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.07.09 12:05
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

    Székely: Nem biztos, hogy csökkentik a kórházi ágyak számát

    Egyáltalán nem biztos, hogy csökkenteni kell az aktív kórházi ágyak számát - reagált Székely Tamás azokra a pénteki sajtóértesülésekre, amelyek szerint az egészségügyi tárca ágyszámcsökkentéssel is orvosolná az ágazat pénzhiányát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.