Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

Szerző: MTI

A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Törvénymódosítást készít elő az egészségügyi tárca a HospInvest-ügy miatt - idézte Székely Tamás minisztert a napilap.

Az eset legfőbb tanulsága, hogy nem elég pontos az a jogi környezet, amely azt szabályozza, hogy milyen feltételrendszerben adható működésbe egy kórház. Ezt a tárca mindenképpen pótolni szeretné úgy, hogy az Országgyűlés őszi ülésszakára beterjeszt egy törvénytervezetet, amely a működésbe adás pontos jogi szabályozását tartalmazza - tette hozzá a tárcavezető.

A Fidesz szerint a kormányzat elkésett a lépéssel. A Magyar Orvosi Kamara elnöke pedig úgy látja: nem most jött el az ideje annak, hogy egy ilyen privatizációs ügy miatt belekezdjenek egy nagy horderejű törvény megalkotásába, ha ezt nem tették meg az elmúlt hat évben - írta a napilap.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.