• Korszerű vérzéscsillapító készülék a miskolci Gyermekegészségügyi Központnak

    Szerző: MTI

    Korszerű ultrahangos vágó és vérzéscsillapító készüléket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának.

    A 14,5 millió forint értékű műszert Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke adta át szerdán Csiba Gábornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-főorvosának. 

    Hirdetés

    Az új készülék a miskolci székhelyű Gyermeksebészeti Osztályra, az ország legnagyobb ágyszámú és legszélesebb profilú gyermeksebészetére kerül, amely regionális központ, de az ország teljes területéről fogad betegeket. Évente 120-140 műtétet végeznek rákos, daganatos és hematológiai gyermekpácienseken.

     Az új készülék a jelentős vérvesztés gátlásával olyan daganatok eltávolítását is lehetővé teszi, amelyek egyéb eszközökkel nem, vagy csak nagy kockázat vállalásával végezhetők el. A nyirok- és vérerek lezárásával a daganatos áttétek kialakulását is jelentősen csökkenti, használatával elkerülhető a vérátömlesztés, annak minden szövődményével együtt. 

     Nagy segítséget jelent az újszülött-sebészeti beavatkozásoknál és az endoszkópos műtéteknél is. A készülék évente mintegy 500 gyermek műtétjét teszi biztonságosabbá, illetve elvégezhetővé.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.07.08 15:48
    • WEBBeteg.hu
   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.