Korszerű vérzéscsillapító készülék a miskolci Gyermekegészségügyi Központnak

Szerző: MTI

Korszerű ultrahangos vágó és vérzéscsillapító készüléket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának.

A 14,5 millió forint értékű műszert Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke adta át szerdán Csiba Gábornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-főorvosának.

Az új készülék a miskolci székhelyű Gyermeksebészeti Osztályra, az ország legnagyobb ágyszámú és legszélesebb profilú gyermeksebészetére kerül, amely regionális központ, de az ország teljes területéről fogad betegeket. Évente 120-140 műtétet végeznek rákos, daganatos és hematológiai gyermekpácienseken.

Az új készülék a jelentős vérvesztés gátlásával olyan daganatok eltávolítását is lehetővé teszi, amelyek egyéb eszközökkel nem, vagy csak nagy kockázat vállalásával végezhetők el. A nyirok- és vérerek lezárásával a daganatos áttétek kialakulását is jelentősen csökkenti, használatával elkerülhető a vérátömlesztés, annak minden szövődményével együtt.

Nagy segítséget jelent az újszülött-sebészeti beavatkozásoknál és az endoszkópos műtéteknél is. A készülék évente mintegy 500 gyermek műtétjét teszi biztonságosabbá, illetve elvégezhetővé.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ügyeleti rend lesz a hosszú...

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.