Leomlott a vakolat egy része a karcagi kórház egyik régi épületéről

Szerző: MTI

Közel egy négyzetméternyi vakolat omlott le a karcagi Kátai kórház egy régi, felújításra váró épületének faláról; személyi sérülés és anyagi kár nem történt, a területet lezárták - közölte az intézmény orvos-igazgatója kedden az MTI-vel.

Kapusi Lajos egyben cáfolta azt a híresztelést, hogy a kórház korábban másfél milliárd forintért felújított épületét érte volna a kár.

Tájékoztatása szerint a vakolatomlás szerencsére akkor történt, amikor senki sem tartózkodott ott. A kihívott tűzoltók lebontották a falról azokat a vakolatdarabokat is, amelyek meglazultak és a későbbiekben lezuhanhatnak.

A területet a magángépjármű-forgalom elől elzárták, csupán a mentők közlekedhetnek az érintett a szakaszon.

Rekonstrukció, két ütemben

Kapusi Lajos a 40 éves épületről elmondta, hogy az már régóta teljes felújításra vár, de az erre benyújtott pályázataik eddig sikertelenek voltak. A karcagi kórház rekonstrukciójának eddig két üteme valósult meg.

Az első 1998-tól 2004-ig tartott, és kétmilliárd forint címzett állami támogatásból - önerő nélkül - műtőblokkot alakítottak ki és részlegesen modernizálták a kórtermeket.

A második ütem 2008 novemberében zárult, ennek keretében 1,25 milliárd forint állami támogatásból és 447 millió forint önkormányzati forrásból a többi között felújították a főépület külső homlokzatát, nyílászárókat cseréltek, nővérhívó rendszert, kétágyas betegszobákat építettek ki, és 120 millió forintból műszereket vásároltak.

A karcagi Kátai Gábor Kórház jelenleg 520 ággyal, kiemelt súlyponti kórházként üzemel. Az önkormányzat tervezi a rekonstrukció folytatását, az intézményben további épület-felújításra és gépek beszerzésére lenne szükség.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.