Légimentők: szakszerű volt a targonca alá szorult férfi mentése

Szerző: Független Hírügynökség

Sem a fogadó kórház keresése, sem a szervezés nem okozott időveszteséget, tehát mire a targonca alá szorult baji férfi állapotát a mentősök stabilizálták, és fel tudtak vele szállni, addigra megvolt a kórház, ahova szállítani lehetett - közölte a Magyar Légimentő nonprofit Kft.

A légimentők ezzel megismételték az Országos Mentőszolgálat csütörtöki nyilatkozatát. Túri Péter ügyvezető igazgató a szerdai eset kapcsán azt is leszögezi: a sajtóban megjelent állításokkal szemben a mentőhelikopter nem körözött a beteggel a levegőben kórházról-kórházra, mint ahogy az sem fedi a valóságot, hogy tehetetlenül a földön álltak volna a mentősök.

A dokumentum szerint időbe telt, míg a baji férfit kiszabadították a targonca alól, és az is, míg a helyszínen a legsürgősebb ellátásokat megkapta. Eközben zajlott a fogadó kórház keresése, amelyet nem a helyszínen lévő mentősök, hanem az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa végzett. Így sem a telefonálás, sem a szervezés nem okozott időveszteséget - hangsúlyozza az igazgató közleménye.

Szerdán este a Komárom-Esztergom megyei Baj községben egy targoncát vezető férfi kiesett a járműből, amely ráborult. Szemtanúk szerint a targoonca csípőtől lefelé súlyos rocsolást okozott. A sajtóban csütörtökön megjelent hírek szerint több kórház sem fogadta a sérültet, ezért a légimentők csak késve tudták elvinni a beteget a fővárosi Merényi kórházba, ahol már nem tudták megmenteni a sérültet.

Csütörtökön az Országos Mentőszolgálat szóvivője, az érintett kórházak és az ügyben vizsgálatot indító ÁNTSZ is azt közölte: nem történt időveszteség a beteg mentésénél, a szolgálat azért hívott fel több kórházat is, mert a legmegfelelőbbe kívánták szálítani a sérültet.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.