Hiba az OEP és a patikák közötti informatikai rendszerben

Szerző: MTI

Működési probléma volt szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a gyógyszertárak közötti informatikai rendszerben - tájékoztatta az OEP az MTI-t.

A közlemény szerint a probléma miatt a gyógyszertárak egy része nem tudott kapcsolatot teremteni az egészségbiztosítóval, így az érintettek nem tudták ellenőrizni - többek között - a jogosultságok érvényességét.

A hibát már kijavították - tették hozzá. Az OEP kiemelte, hogy a rendszerhiba nem az ő hibájukból történt, s amiatt sem a gyógyszervásárlók, sem a patikák, sem pedig a gyógyszergyártók nem kerültek hátrányos helyzetbe.

(MTI)

Módosítva: 2009.07.01 16:05, Megjelenés: 2009.07.01 16:05
Címkék: OEP, TAJ szám, Patika
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Elkerülhetetlen a digitalizáció a...

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció...

HPV elleni védőoltás: sikerülhet...

Miért fontos foglalkozni a HPV-vel, hogyan érinti a serdülő lányokat és fiúkat? Milyen oltás adható a Nemzeti Immunizációs Programban és hogy néz...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.