Hiba az OEP és a patikák közötti informatikai rendszerben

Szerző: MTI

Működési probléma volt szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a gyógyszertárak közötti informatikai rendszerben - tájékoztatta az OEP az MTI-t.

A közlemény szerint a probléma miatt a gyógyszertárak egy része nem tudott kapcsolatot teremteni az egészségbiztosítóval, így az érintettek nem tudták ellenőrizni - többek között - a jogosultságok érvényességét.

A hibát már kijavították - tették hozzá. Az OEP kiemelte, hogy a rendszerhiba nem az ő hibájukból történt, s amiatt sem a gyógyszervásárlók, sem a patikák, sem pedig a gyógyszergyártók nem kerültek hátrányos helyzetbe.

(MTI)

Módosítva: 2009.07.01 16:05, Megjelenés: 2009.07.01 16:05
Címkék: OEP, TAJ-szám, Patika
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.