Megszűnik a Baranya megyei kórház

MTI
megjelent: 2009.06.17.

Megszűnik a Baranya megyei kórház 2010. január elsején, betegellátási feladatait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái veszik át - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

A fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén dönt a felsőoktatási intézménnyel kötendő és a megszüntetés részleteit tartalmazó keret megállapodásról.

A másfél évtizedre szóló egyezség szerint a PTE vagyonkezelői jogot szerez a kórház Rákóczi úti telephelyének épületeire, melyek azonban továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak. Az önkormányzat vállalja, hogy az átadásig rendezi a kórház mintegy kétmilliárd forint adósságát. A jelenlegi fenntartó ezt az összeget a korábban bezárt tüdőszanatórium eladásával kívánja előteremteni.

A dokumentumban szerepel az is, hogy az önkormányzat nem vállal felelősséget a területi ellátási kötelezettség teljesítése során keletkező működési hiányért, ahhoz kiegészítő finanszírozást nem ad. Az átszervezéssel összefüggésben elbocsátásokra is sor kerül - olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Izomsérülések Izomsérülések

Közte a zúzódás, izomszakadás, vérömleny. Mennyire súlyosak?

Sportszív Sportszív

Mit jelent, ha valakinek sportszíve van? Veszélyt jelenthet?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.