Megszűnik a Baranya megyei kórház

Szerző: MTI

Megszűnik a Baranya megyei kórház 2010. január elsején, betegellátási feladatait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái veszik át - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

A fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén dönt a felsőoktatási intézménnyel kötendő és a megszüntetés részleteit tartalmazó keret megállapodásról.

A másfél évtizedre szóló egyezség szerint a PTE vagyonkezelői jogot szerez a kórház Rákóczi úti telephelyének épületeire, melyek azonban továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak. Az önkormányzat vállalja, hogy az átadásig rendezi a kórház mintegy kétmilliárd forint adósságát. A jelenlegi fenntartó ezt az összeget a korábban bezárt tüdőszanatórium eladásával kívánja előteremteni.

A dokumentumban szerepel az is, hogy az önkormányzat nem vállal felelősséget a területi ellátási kötelezettség teljesítése során keletkező működési hiányért, ahhoz kiegészítő finanszírozást nem ad. Az átszervezéssel összefüggésben elbocsátásokra is sor kerül - olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.