• Per várhat a vizitdíjszedést megtagadó orvosra

    Szerző:

    327 ezer forint megfizetésére kötelezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár azt a kunhegyesi fogorvost, aki nem hajlandó a betegektől beszedni a vizitdíjat.

    Mivel Nagy Levente fogorvos a megyei egészségbiztosítási pénztár fizetési felszólítását követően sem volt hajlandó megfizetni az összeget, a fogorvos pedig ellenkérelemmel fog élni, az ügy várhatóan a bíróság elé kerül.

    A Pénztár a 2007. február 15. és június 30. közötti időszakot vizsgálta, amely alatt Nagy Levente összesen 1090 beteget látott el, akiktől egy esetben sem szedte be a 300 forintos vizitdíjat. Míg az egészségbiztosító álláspontja szerint a vizitdíj beszedése kötelező, a doktor szerint az alkotmány értelmében a kormány kötelessége az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről való gondoskodás, így nem szedhető be a betegektől.

    Legutóbb frissült: 2008.02.05 19:03
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Pajzsmirigybeteg? Ezekre figyeljen a nyáron!

    A betegségek többsége reagál az évszakváltásokra, így nyáron plusz tünetek is jelentkezhetnek, ráadásul vannak olyan állapotok, melyeknél más dózisra és plusz odafigyelésre van szükség. Ilyen pl. a pajzsmirigyzavar is. Hogy mikre kell ekkor ügyelni, arra dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy-specialistája adott választ.

    A Crohn-betegség szövődményei

    A Crohn-betegség nemcsak kellemetlen vagy fájdalmas tünetei, hanem súlyos, akár életveszélyes szövődményei miatt is minél korábbi kezelésre szorul.

    Mi állhat a fejfájás hátterében?

    Érezte már, hogy a fájdalomtól lüktet és hasogat a feje? Legszívesebben eldobna mindent, és egy sötét szobában pihenne egész nap? Ilyen és hasonló tünetekkel rengeteg ember küzd, nap mint nap.

    Az iskoláskorú gyermek jelenlegi étkezése kihat a későbbi életmódjára is!

    Elkészült a legújabb országos iskolai menzakörkép. Csökkent a közétkeztetésben kínált ételek só- és cukortartalma, több zöldséget és gyümölcsöt kínálnak a gyerekeknek, számos új étel jelent meg. Vegyes a kép, ahogyan a szülők tapasztalatai is.

    Magyar fejlesztésű szoftver a Parkinson-kór ellen

    A Clavicont egy neurológiai és pszichológiai diagnózisok felállítását támogató eszközt dolgozott ki, mely a Parkinson-kór kezdeti tüneteit is ki tudja mutatni. A magyar startupról Urszin Sándor igazgatóval beszélgettünk.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.