Komplex egészségügyi szűrőközpontot alakítottak ki

Szerző: MTI

Az emlőcentrum átköltöztetésével komplex, tüdőgyógyászati, nőgyógyászati és mammográfiai szűrőközpontot alakított ki Debrecenben a Kenézy Kórház és a városi egészségügyi szolgálat - jelentette be a helyi egészségügyi holding zrt. vezérigazgató-helyettese.

Földi Enikő elmondta, hogy 30 millió forintos saját erős beruházással hozták létre a központot; az épület felújítása 13 millióba, az új digitális emlőszűrő berendezés 17 millió forintba került.

Orvosi érdekességek

 • Napraforgó nőtt volna egy kisfiú tüdejében - Fotóval
 • A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval
 • Két nappal halála után adott életet gyermekének
 • A sikeres műtétek után hazatért a faember - Fotóval
 • 14 év után halt meg a szívében hagyott kendő miatt
 • Golyóval a fejében, fejfájással fordult orvoshoz - Fotóval
 • Korábban a kórház Bethlen utcai járó beteg rendelőjében évi 20 ezer emlőszűrést végeztek, ez a szám akár meg is duplázódhat az új helyen - mondta a mammográfia főorvosa.

  Sebő Éva közölte: a népegészségügyi program keretében kétévente szűrik a 45-65 év közötti asszonyokat, Hajdú-Bihar mintegy 20 településéről szervezetten, autóbuszokkal szállítják a nőket a szűrésre.

  Hajdú-Bihar megyében az országos átlag fölötti, 50-60 százalékos a szűréseken való részvétel, de Hajdúböszörményből például az érintettek több mint 80 százaléka jelenik meg rendszeresen emlőszűrésen - mondta a főorvos. Hozzátette: szeretnék, ha legalább 70 százalékos lenne a megyei átlag.
  (MTI)

  Hozzászólások (0)

  Cikkajánló

  Koronavírus - Brit szakértők:...

  Több brit szakértő is megkérdőjelezte szombaton azt az előző napi tájékoztatást, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában...

  Koronavírus - Orbán: Magyarország...

  Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

  Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
  Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.