• Új influenzagyanús eseteket vizsgálnak Szombathelyen

    Szerző: MTI

    Új influenzagyanús eseteket vizsgálnak a szombathelyi Markusovszky Kórházban - adta hírül vasárnap délután a Vas Népe megyei lap online kiadása.

    A lap értesülése szerint a két személy Ausztráliából érkezett, Győrött fordultak orvoshoz, ahonnan Szombathelyre szállították őket, mivel az ÁNTSZ regionális központja a Vas megyei kórházat jelölte ki a fertőzött vagy feltehetően fertőzött betegek ellátására. A lap szerint a kórház illetékese megerősítette, hogy két H1N1-gyanús eset is van az intézményben.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az MTI érdeklődésére Schneider Ferenc, a Vas Megyei Markusovszky Kórház fertőző osztályának osztályvezető főorvosa elmondta: csakugyan kezelnek - elővigyázatosságból, a szabályoknak megfelelően elkülönítve - a kórházban egy férfit és egy nőt, akik Ausztráliából érkeztek rokonlátogatóba, de szavai szerint egyelőre nem jelenthető ki, hogy az új influenzával fertőződtek volna, mivel gyorstesztjük negatív lett. Állapotuk jónak mondható, nincsenek közvetlen életveszélyben.

    Ennek ellenére természetesen további vizsgálatokat, részletes tesztet végeznek, melynek eredményről hétfőn várhatóan sajtótájékoztatót tartanak.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.06.07 20:27
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Influenza - Újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe

    Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

    Influenza - További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

    Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - OEK: továbbra is terjed az influenza

    Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

    Influenza - További egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

    Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben tiltották meg a beteglátogatást.

    Nem nő az influenzaszerű megbetegedések száma

    Megállt az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése a 9. héten becsült adatok alapján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások