Mozgó gyermekfogászati szűrőbusz a Margitszigeten

Szerző: Független Hírügynökség

Ingyen megvizsgálják a gyerekek fogait vasárnap a Margitszigeten zajló Sziget Sportvarázs elnevezésű rendezvényen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati szűrőbuszában.

1995 óta járja az országot a szűrőbusz. A szakemberek szerint, hosszú évek óta igaz az, hogy a gyerekek 80 százalékának van lyukas foga és ez már sajnos az óvodások esetében is így van. Ezért is fontos, hogy a megfelelő kezelést és a helyes fogmosásról szóló tájékoztatást már a legfiatalabb korosztály is megkaphassa. A buszban minden gyermeknek adnak egy kartont, melyen szerepel, hogy milyen problémája van, így a szülők könnyen megtalálhatják a megfelelő szakorvost - mondta el a Független Hírügynökségnek Pataki Erika, a Gyermekmentő Szolgálat rendezvényszervezője.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keleti országrészben a legrosszabb a helyzet, hiába a szűrés, ha a kicsik ezután nem jutnak el a fogorvoshoz, így egyre több a rossz foguk. A speciális jármű idén tavasszal tíz állomást érintő országjárásra indult, a Margitsziget a negyedik állomás, ezután mennek még Pápára, Nyíradonyba, Esztergomba, Csongrádra, Pécsre és a szezont ősszel a fóti lovasnapokon zárják - mondta a szervező.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.