• Mozgó gyermekfogászati szűrőbusz a Margitszigeten

    Szerző: Független Hírügynökség

    Ingyen megvizsgálják a gyerekek fogait vasárnap a Margitszigeten zajló Sziget Sportvarázs elnevezésű rendezvényen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati szűrőbuszában.

    1995 óta járja az országot a szűrőbusz. A szakemberek szerint, hosszú évek óta igaz az, hogy a gyerekek 80 százalékának van lyukas foga és ez már sajnos az óvodások esetében is így van. Ezért is fontos, hogy a megfelelő kezelést és a helyes fogmosásról szóló tájékoztatást már a legfiatalabb korosztály is megkaphassa. A buszban minden gyermeknek adnak egy kartont, melyen szerepel, hogy milyen problémája van, így a szülők könnyen megtalálhatják a megfelelő szakorvost - mondta el a Független Hírügynökségnek Pataki Erika, a Gyermekmentő Szolgálat rendezvényszervezője.

    Hirdetés

    A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keleti országrészben a legrosszabb a helyzet, hiába a szűrés, ha a kicsik ezután nem jutnak el a fogorvoshoz, így egyre több a rossz foguk. A speciális jármű idén tavasszal tíz állomást érintő országjárásra indult, a Margitsziget a negyedik állomás, ezután mennek még Pápára, Nyíradonyba, Esztergomba, Csongrádra, Pécsre és a szezont ősszel a fóti lovasnapokon zárják - mondta a szervező.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.06.07 12:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az év második felétől már húsz egészségügyi szűrőbusz járja az országot

    Elsősorban a daganatos betegségek megelőzése érdekében tíz egészségügyi szűrőbusz járja az országot, ez a flotta hamarosan megduplázódik - közölte a miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke, a városi Salkaházi Sára-program igazgatója.

    Fogorvosnál: Kell beutaló? Mikor térítésmentes?

    A fogászati alapellátás beutaló nélkül, a fogászati szakellátás, így például a szájsebészet vagy a fogászati röntgen beutalóval vehető igénybe. Több esetben is térítésmentesen látják el a betegeket. Ennek ellenére elszomorító tény, hogy átlagosan két tubus fogrémet és két fogkefét használunk el évente.

    Hatszáz milliárddal többet költenek az egészségügyre, mint 2010-ben

    A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szerdai százhalombattai kerekasztal-beszélgetése előtti sajtótájékoztatón.

    Ingyenes fogászati szűrés indul

    A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza idén tizenöt helyszínre, Budapest mellett több vidéki városba és Erdélybe is ellátogat, hogy ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást biztosítson gyerekek részére.

    A hároméves kor alatti gyermekek kötelező fogászati szűrését javasolják fogorvosok

    A hároméves kor alatti gyermekek kötelező, rendszeres fogászati szűrésének bevezetését szorgalmazza a Magyar Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság.

    Ingyenes szűréseket végez a Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza

    Szerdán és csütörtökön Jászberényben állomásozik majd a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.