Kórházi kezelés miatt maradandó károsodás

Szerző: MTI

H.Gy.-né (29) a pszichiátrián történtek miatt maradandóan károsodott, élete teljesen tönkrement. A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett.

A fiatalasszony, aki 11 éves kora óta cukorbeteg, magánéleti problémák miatt került az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetbe. Az ambulánsan kapott gyógyszerek után háromszor kísérelt meg öngyilkosságot, ezt követően a helyi ideggondozó visszatérő páciense lett, ahol tovább kellett szednie a különféle pszichiátriai szereket.

Később a gyógyszerek mellékhatásaként ún. "epileform" (epilepsziához hasonló) tünetek jelentkeztek rajta, ami miatt az OPNI neurológiai osztályára került. Mivel állapotát pszichés eredetűnek gondolták, áthelyezték a tündérhegyi pszichoterápiás osztályra.

Tünetei itt továbbra sem csökkentek, ám a nő elmondása szerint ezzel különösebben nem foglalkoztak. Ám amikor rosszullétei eszméletvesztéshez vezettek, újra az OPNI-ba került, ekkor már bronchitistől (hörghurut) is szenvedett.

Az OPNI-ban kapott újabb kezelések tovább rontották az állapotát, majd újabb eszméletvesztések következtek, ami végül a nő olyan rossz állapotához vezetett, hogy 10 napon át kellett lélegeztető gépen tartani.

A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett. A ma 29 éves asszony élete teljesen tönkrement, állapota miatt leszázalékolták, s gyermeket sem vállalhat, mert az az életébe kerülhetne.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tudásteszt Tudásteszt

Ön felismeri a lisztérzékenység jeleit? Töltse ki tudástesztünket.

A vaspótlás lépcsőfokai A vaspótlás lépcsőfokai

Ha nem kezelik még idejében, a vashiány egyre fokozottabbá válik.

Leukémiás betegek kezelését segíti...

A 2021-es “Az Év Gyógyszere” innovatív hatásmechanizmusával új lendületet adott a krónikus limfoid leukémia és az akut mieloid leukémia...

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Gyakori hiedelmek a pszichiátriában

A pszichiátria az orvostudományon belül sokak számára talán a legmisztikusabb terület, így itt találkozhatunk a legtöbb félreértéssel és...

Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem...

Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.