Kórházi kezelés miatt maradandó károsodás

MTI
megjelent:

H.Gy.-né (29) a pszichiátrián történtek miatt maradandóan károsodott, élete teljesen tönkrement. A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett.

A fiatalasszony, aki 11 éves kora óta cukorbeteg, magánéleti problémák miatt került az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetbe. Az ambulánsan kapott gyógyszerek után háromszor kísérelt meg öngyilkosságot, ezt követően a helyi ideggondozó visszatérő páciense lett, ahol tovább kellett szednie a különféle pszichiátriai szereket.

Később a gyógyszerek mellékhatásaként ún. "epileform" (epilepsziához hasonló) tünetek jelentkeztek rajta, ami miatt az OPNI neurológiai osztályára került. Mivel állapotát pszichés eredetűnek gondolták, áthelyezték a tündérhegyi pszichoterápiás osztályra.

Tünetei itt továbbra sem csökkentek, ám a nő elmondása szerint ezzel különösebben nem foglalkoztak. Ám amikor rosszullétei eszméletvesztéshez vezettek, újra az OPNI-ba került, ekkor már bronchitistől (hörghurut) is szenvedett.

Az OPNI-ban kapott újabb kezelések tovább rontották az állapotát, majd újabb eszméletvesztések következtek, ami végül a nő olyan rossz állapotához vezetett, hogy 10 napon át kellett lélegeztető gépen tartani.

A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett. A ma 29 éves asszony élete teljesen tönkrement, állapota miatt leszázalékolták, s gyermeket sem vállalhat, mert az az életébe kerülhetne.

(MTI)

Cikkajánló

Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.