Kórházi kezelés miatt maradandó károsodás

Szerző: MTI

H.Gy.-né (29) a pszichiátrián történtek miatt maradandóan károsodott, élete teljesen tönkrement. A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett.

A fiatalasszony, aki 11 éves kora óta cukorbeteg, magánéleti problémák miatt került az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetbe. Az ambulánsan kapott gyógyszerek után háromszor kísérelt meg öngyilkosságot, ezt követően a helyi ideggondozó visszatérő páciense lett, ahol tovább kellett szednie a különféle pszichiátriai szereket.

Később a gyógyszerek mellékhatásaként ún. "epileform" (epilepsziához hasonló) tünetek jelentkeztek rajta, ami miatt az OPNI neurológiai osztályára került. Mivel állapotát pszichés eredetűnek gondolták, áthelyezték a tündérhegyi pszichoterápiás osztályra.

Tünetei itt továbbra sem csökkentek, ám a nő elmondása szerint ezzel különösebben nem foglalkoztak. Ám amikor rosszullétei eszméletvesztéshez vezettek, újra az OPNI-ba került, ekkor már bronchitistől (hörghurut) is szenvedett.

Az OPNI-ban kapott újabb kezelések tovább rontották az állapotát, majd újabb eszméletvesztések következtek, ami végül a nő olyan rossz állapotához vezetett, hogy 10 napon át kellett lélegeztető gépen tartani.

A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett. A ma 29 éves asszony élete teljesen tönkrement, állapota miatt leszázalékolták, s gyermeket sem vállalhat, mert az az életébe kerülhetne.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

Gyakori hiedelmek a pszichiátriában

A pszichiátria az orvostudományon belül sokak számára talán a legmisztikusabb terület, így itt találkozhatunk a legtöbb félreértéssel és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.