Állítsák le a gyógyszertár-nyitásokat!

Szerző: Független Hírügynökség

A gyógyszertár-alapítási engedélyek kiadásának felfüggesztését és a gyógyszertár-nyitási eljárások azonnali leállítását követeli a Magyar Gyógyszerészi Kamara.

Dr. Horváth Tamás elnök vasárnapi közleményében az Európai Közösségek Bíróságának május 19-i határozatára hivatkozik, amely kimondja: alapos közegészségügyi és finanszírozási indokai vannak annak, hogy ezt a nemzeti szabályozás gyógyszerészi diplomával rendelkező emberek számára tartja fenn.

A Gyógyszerészi Kamara a bírósági döntés értelmében egyebek mellett követeli a gyógyszertár-létesítési engedélyek kiadásának felfüggesztését. Emellett azonnali tárgyalásokat sürgetnek a kormánnyal a gyógyszer-gazdaságossági törvény átfogó módosítása és a személyi jog intézményének helyreállítása érdekében. A Kamara valamennyi érintett bevonásával tárgyalásokat kezdeményez a hivatásetikai szabályozás helyreállítására és az egészségügyben működő szakmai kamarákra vonatkozó szabályozás megváltoztatására is.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Alig kínálnak egészségesebb...

2022. május 28-án Magyarországon hatályba lép a kettős minőség szankcionálását lehetővé tevő törvény, most azonban kiderült, hogy nem csupán...

Érdekli az egészségügy?...

A hazai munkaerőpiac az elmúlt tíz évben egyre jobban igényli a kommunikációval kapcsolatos, speciális ismeretekkel rendelkező, különböző szintű...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.