Szlovákiából bővítené betegkörét a balassagyarmati kórház

Szerző: MTI

Szlovákiából bővítené betegkörét kapacitásának jobb kihasználása érdekében a balassagyarmati kórház - mondta Szabó Géza főigazgató kedden az MTI-nek.

A balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház likviditási helyzetének megőrzése és szabad kapacitásának lekötése érdekében készítheti elő a szerződést a nagykürtösi kórházzal, illetve a szlovákiai egészségügyiellátás-szervezővel, hogy a Nógrád megyei városban is el lehessen látni a szlovákiai lakosokat - közölte Szabó Géza. Hozzátette: ehhez hozzájárulását adta a fenntartó városi önkormányzat.

A főigazgató hangsúlyozta: az elképzelés csak akkor válhat majd konkréttá, ha megjelenik az egészségügyi ellátásra vonatkozó, határ menti együttműködést lehetővé tevő pályázat.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen szakmákban lesz reális az együttműködés, és hogy a két ország szakminiszterei milyen megállapodást kötnek a keresztfinanszírozásról - mondta.

A nyugat-nógrádi városban vannak Szlovákiában élő diákok és munkavállalók is, de mint Szabó Géza elmondta, ellátásuk nem számottevő, és a jelenlegi szabályozás szerint csak a sürgősségi esetekre terjedhet ki.

A dr. Kenessey Albert Kórház évente 18 ezer fekvő, és mintegy 300 ezer járó beteget lát el.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Sokaknál lelki instabilitás is jelentkezhet. Mit lehet tenni?

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.