Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

Szerző: MTI

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

Vadnai Marianna megbízott főigazgató beszédében azt mondta: a kórház megpróbált megfelelni a 2007-es átalakítási folyamatnak, amelynek részeként az intézményben megszűnt az egészségbiztosító által finanszírozott sebészeti, szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás, jelentősen csökkent a belgyógyászati, gasztroenterológiai és intenzív aktív ágyak száma, ugyanakkor nőtt a pszichiátriai és krónikus betegellátás lehetősége.

A kórházban ugyanakkor lehetőség van az egynapos ellátás igénybevételére a sebészeti és nőgyógyászati beavatkozások esetében, és megújult környezetben - a most felavatott osztályokkal - fogadja a betegeket a kardiológiai, a cukorbeteg- és a gasztroenterológiai ambulancia.

A korszerűsítést az Egészségügyi Minisztériumtól kapott 187 millió forintból valósították meg.

Nyílt nap, ingyenes szűrések

Székely Tamás tárcavezető köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a pszichiátriai és addiktológiai betegeket magas szinten ellátó kórház kezdetben "angyalföldi tébolyda" néven működött.

Az intézmény névadója, az egykori kórházigazgató, Nyírő Gyula professzor ismerte fel, hogy a pszichiátriai betegek kezelésénél a "börtön jelleget" meg kell szüntetni, hiszen nekik is ugyanolyan ellátásban kell részesülniük, mint bármely más páciensnek, és kísérőbetegségeiket is kezelni kell.

A kórház fennállásának évfordulója alkalmából nyílt napot tartanak szombaton, amikor ingyenes szűrésekkel, tanácsadással várják az érdeklődőket, előzetes bejelentés alapján.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.