Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

MTI
megjelent: 2009.05.15.

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

Vadnai Marianna megbízott főigazgató beszédében azt mondta: a kórház megpróbált megfelelni a 2007-es átalakítási folyamatnak, amelynek részeként az intézményben megszűnt az egészségbiztosító által finanszírozott sebészeti, szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás, jelentősen csökkent a belgyógyászati, gasztroenterológiai és intenzív aktív ágyak száma, ugyanakkor nőtt a pszichiátriai és krónikus betegellátás lehetősége.

A kórházban ugyanakkor lehetőség van az egynapos ellátás igénybevételére a sebészeti és nőgyógyászati beavatkozások esetében, és megújult környezetben - a most felavatott osztályokkal - fogadja a betegeket a kardiológiai, a cukorbeteg- és a gasztroenterológiai ambulancia.

A korszerűsítést az Egészségügyi Minisztériumtól kapott 187 millió forintból valósították meg.

Nyílt nap, ingyenes szűrések

Székely Tamás tárcavezető köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a pszichiátriai és addiktológiai betegeket magas szinten ellátó kórház kezdetben "angyalföldi tébolyda" néven működött.

Az intézmény névadója, az egykori kórházigazgató, Nyírő Gyula professzor ismerte fel, hogy a pszichiátriai betegek kezelésénél a "börtön jelleget" meg kell szüntetni, hiszen nekik is ugyanolyan ellátásban kell részesülniük, mint bármely más páciensnek, és kísérőbetegségeiket is kezelni kell.

A kórház fennállásának évfordulója alkalmából nyílt napot tartanak szombaton, amikor ingyenes szűrésekkel, tanácsadással várják az érdeklődőket, előzetes bejelentés alapján.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A vesekő kialakulásának okai A vesekő kialakulásának okai

A vesekövek a vizelet bizonyos alkotóelemeiből alakulnak ki.

Alvás csecsemőkorban Alvás csecsemőkorban

Hol aludjon a csecsemő: a szülők ágyában, vagy a saját kiságyában?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.