Négymilliárd forintra perli az OEP-et a Kenézy kórház

Szerző: Független Hírügynökség

A Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórház 4 milliárd forintra perli az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP) - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a megyei közgyűlés fideszes elnöke.

Rácz Róbert szerint erre a Legfelsőbb Bíróság (LB) jogerős döntése ad alapot, amely szerint a kórházat érintő ágyszám csökkentés és így az egészségbiztosítási támogatás csökkentése törvénytelen volt és ennyi kiesést okozott.

Az egészségügyi kormányzat döntése alapján két évvel ezelőtt jelentősen csökkentette a Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórház aktív ágyainak számát.

Orvosi érdekességek

Emiatt az intézmény havonta 170 millióval kevesebb támogatást kapott, és a szolgáltatás színvonala is jelentősen csökkent - mondta szerdán Rácz Róbert.

A megyei közgyűlés fideszes elnöke hozzátette: amikor aláírták az OEP-pel az új támogatási szerződést, jogfenntartással éltek, mert törvénysértőnek találták a döntést. A LB áprilisi jogerős döntése alapján az OEP-től az elmúlt két évben elmaradt 4 milliárd forintot visszakövetelik.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a két évvel ezelőtt elrendelt ágyszámcsökkentés a Hajdú-Bihar megyei kórházakat érintette leghátrányosabban.

Az aktív ágyak száma a megyében 36 százalékkal csökkent, és a OEP finanszírozás több területen csak töredéke lett az országos átlagnak.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.