• Új influenza - tovább emelkedett a megbetegedések száma

    Szerző: MTI

    Négyezer háromszáz fölé emelkedett világszerte a bizonyított újinfluenzás esetek száma, és eddig huszonkilenc ember halt bele a betegségbe az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnapi közlése szerint.

     A genfi székhelyű szervezet legfrissebb adatai szerint a fertőzés a világ immár huszonkilenc országát érinti, s összesen 4379 esetben bizonyítottan az új influenza vírusa fertőzött meg embereket.

    Hirdetés

     A sertésinfluenza tünetei

    A betegség gyakorlatilag ugyanolyan tünetekkel jár, mint a már korábban beazonosított infuenza vírusok. A különbség az, hogy ezzel szemben nincs az embereknek védettségük. A betegség lappangási ideje 1-10 nap között mozog.
    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ pénteken még világszerte kétezer-ötszáz esetről számolt be; a fertőzés akkor huszonhat országot érintett.

    Mexikóban, ahonnan a járvány kiindult, a WHO szerint 1626 bizonyított esetet jegyeztek fel, s a betegségben eddig 45-en haltak meg.

    A legtöbb bizonyított esetet, 2254-et azonban az Egyesült Államokban regisztrálták, ahol két halálos áldozatot követelt a kór.

    Kanadában 280 esetben bizonyosodott be az újinfluenzás fertőzés, és egy beteg halt meg, Costa Rica pedig nyolc fertőzésről és egy elhalálozásról számolt be a WHO-nak.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Spanyolországból 93 bizonyított esetet jelentettek, Nagy-Britanniából 39-et, Franciaországból 12-t, Németországból 11-et, Olaszországból 9-et, Izraelből és Új-Zélandról egyaránt hetet, Brazíliából hatot, Japánból négyet, Hollandiából, Panamából és Dél-Koreából hármat-hármat, Salvadorból pedig kettőt.

    Egy-egy esetet jelentettek a WHO-nak Argentínából, Ausztráliából, Ausztriából, Kolumbiából, Dániából, Guatemalából, Hongkongból, Írországból, Lengyelországból, Portugáliából, Svédországból és Svájcból.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.05.10 20:33
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Elváltozások a férfi nemi szervén - Minden, amit szégyell megkérdezni

    Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.

    A gyakori fertőzések immunhiányos betegséget jelezhetnek

    Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

    Influenza elleni védőoltás: kockázat vagy védelem?

    Vannak, akik feleslegesnek vagy károsnak ítélik, mások a tűtől félnek - számos oka lehet annak, hogy az éves influenza elleni védőoltást a legtöbben a végtelenségig halasztják. Ám az influenza súlyos betegség, ezért javasolják a szakértők a magas kockázatú csoportba tartozók számára a védőoltást.

    A megfázás is lehet fertőző betegség?

    Szeretném megtudni, hogy a megfázást is vírus okozza? Sokszor hallom a barátaimtól, hogy csak megfáztak és az nem is fertőző. Én mégis úgy gondolom, hogy azt is el lehet kapni. Igaz ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A torokfájás és kezelése gyermekeknél

    A torokfájást a torok vagy más néven garat gyulladása okozza, amit általában vírus- vagy baktériumfertőzések, ritkábban sérülések váltanak ki.

    Utazók hasmenése

    Az utazáshoz kapcsolódó hasmenéses megbetegedéseknek nagy részét el lehet kerülni néhány egyszerű szabály szem előtt tartásával, még akkor is, ha olyan helyre utazunk, ahol kérdéses a köztisztaság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.