Szellemépületekké vált kórházak

Szerző: MTI

Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.

A tervezett tízmilliárdot meghaladó bevételből eddig néhány százmillió folyt be, a vagyonkezelő ugyanis eladta az az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) Völgy utcai ingatlanát, az egykori nővérszállót.

A lelakatolt hat kórházépület: az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, az Országos Baleseti Intézet (OBSI), az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK), a Belügyminisztérium kórháza és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI).

A lap szerint a kórházreform eddigi egyetlen sikertörténete az Országos Baleseti Intézethez köthető. A kórház a reformvihar után megújulva, baleseti központként továbbra is a betegeket szolgálja.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.