Sertésinfluenza: a GSK növeli a vírusellenes szerek gyártását

Szerző: WEBBeteg

Újabb gyógyszergyár jelentette be, hogy rendelkezik elegendő vírusellenes készítménnyel, melyet szükség esetén szállítani is tud - tudatja a GSK sajtóközleménye. A gyógyszergyár a napokban meg is növelte ezen gyógyszereinek gyártását.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állítása szerint a jelenlegi állapot nemzetközi vészhelyzetet jelent, ezért világszerte vizsgálja az influenza készültségi szint emelésének szükségességét.

A GSK kifejlesztett számos olyan intézkedést (terméket), amelyek segítenek abban, hogy csökkentsék ezen új influenzavírus terjedését és hatásait. Ezek között szerepel az antivirális szerük, és a vakcinák egy igen széles skálája, melyek hatására létrejövő immunválaszt egy új technológia segíti elő.

Van antivirális készítményük

A WHO jelentése szerint az Egyesült Államokban megjelenő, emberi esetekkel összefüggésbe hozható sertésinfluenza ellen hatásos zanamivir és oseltamivir, de a vírus rezisztens az amantadine és a remantadine esetében.

A GSK-nak Magyarországon a híresztelésekkel ellentétben van regisztrálva antivirális készítménye, melyet szükség esetén szállítani is tud - tudatja a cég sajtóközleménye.

Megnövelt gyártás

A járvány kitörése óta a GSK 100,000 doboz antivirális szert és további 170,000 adag szezonális influenza vakcinát juttatott el a mexikói hatóságoknak.

Folytatják a tárgyalásokat a további támogatás szükségességéről, mindeközben mindeközben megnövelték a cég antivirális készítményének gyártását.

(WEBBeteg; Forrás: GSK)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

H1N1: mi fog velem történni? (Az új...

A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy...

Hogyan terjed a sertésinfluenza az...

A világ figyelme a napokban egy újfajta megbetegedés, a Mexikóban már 103 halálos áldozatot követelő sertésinfluenza felé fordul. A megbetegedést a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.