• SZ.É.P. - Több mint 20 ezer ingyenes vizsgálat

    Szerző: Független Hírügynökség

    Körülbelül 1700 ember vett részt a Szűréssel az Életért Program III. szűrővizsgálatain a hétvégén.

    A rendezvénysorozat folyamán már közel 7 ezer látogatón végeztek el több mint 20 ezer vizsgálatot - tájékoztatta vasárnap a Független Hírügynökséget közleményében az Egészségügyi Minisztérium.

    Hirdetés

     Szűréssel az Életért


   • Újraindul a Szűréssel az Életért Program
   • A helyszínekről és az aktuális tudnivalókról a következő honlapon lehet folyamatosan informálódni: http://szep.freeblog.hu
   • Újraindul a Szűréssel az Életért Program
   • Tavaly 100 ezren vettek részt a Sz.É.P. programban
   • A program az idei negyedik hétvégéjén Hajdúhadházára, Biharkeresztesre, Komádiba és Derecskére látogatott el. Ez alkalommal is a szakorvosi vizsgálatok voltak a legnépszerűbbek: a szemészet, a fogászat és a bőrgyógyászat.

    Több embert azonnal gondozásba vettek az Országos Mentőszolgálat dolgozói, mivel kiugróan magas, 230-as vérnyomás értéket mértek náluk. Sok gyermeknél lúdtalpat és gerincferdülést állapítottak meg.

    A SZ.É.P. III. legközelebb május 2-án szombaton Szikszón, május 3-án vasárnap pedig Bátonyterenyén és Lőrinciben várja ingyenes szűrővizsgálatokra az érdeklődőket.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.26 16:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Most kell ellenőriztetni az anyajegyeket!

    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.

    Stresszes az élete? Komoly bajokat idézhet vele elő

    Az emberek többsége nap mint nap számtalan stresszhelyzetnek van kitéve, amelyek kezeletlenül szinte időzített bombaként fenyegetik az egészséget. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta az összefüggésekre és a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

    Lakossági szűrővizsgálatok - Mikor? Hol? Hogyan?

    A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések. A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.

    Önellenőrző tesztek: otthoni segítség gyanú esetére

    Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk egyik legértékesebb kincse a saját egészségünk. Sokszor tapasztalunk magunkon bizonyos tüneteket, amelyekkel nem foglalkozunk időben, vagy elhanyagoljuk már meglévő betegségünk rendszeres orvosi ellenőrzését.

    Mammográfia: Miért fontos és hogyan történik a vizsgálat?

    A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, melynek első és elengedhetetlen lépése az önvizsgálat. A további vizsgáló módszerek közé tartozik az emlőultrahang és a mammográfia is.

    Több mint kétezren a SZÉP hétvégi szűrésein

    Több mint kétezer látogatója volt hétvégén a Szűréssel az Életért Program (SZÉP) ingyenes szűrővizsgálatainak Ibrányban, Demecseren, Cigándon és Záhonyban. A résztvevőkön csaknem 7500 vizsgálatot végeztek el a szakorvosok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.