SZ.É.P. - Több mint 20 ezer ingyenes vizsgálat

Szerző: Független Hírügynökség

Körülbelül 1700 ember vett részt a Szűréssel az Életért Program III. szűrővizsgálatain a hétvégén.

A rendezvénysorozat folyamán már közel 7 ezer látogatón végeztek el több mint 20 ezer vizsgálatot - tájékoztatta vasárnap a Független Hírügynökséget közleményében az Egészségügyi Minisztérium.

Sz?réssel az Életért

A program az idei negyedik hétvégéjén Hajdúhadházára, Biharkeresztesre, Komádiba és Derecskére látogatott el. Ez alkalommal is a szakorvosi vizsgálatok voltak a legnépszerűbbek: a szemészet, a fogászat és a bőrgyógyászat.

Több embert azonnal gondozásba vettek az Országos Mentőszolgálat dolgozói, mivel kiugróan magas, 230-as vérnyomás értéket mértek náluk. Sok gyermeknél lúdtalpat és gerincferdülést állapítottak meg.

A SZ.É.P. III. legközelebb május 2-án szombaton Szikszón, május 3-án vasárnap pedig Bátonyterenyén és Lőrinciben várja ingyenes szűrővizsgálatokra az érdeklődőket.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.