• Nem segítettek a rosszul lett asszonyon: Nem hibáztak a dolgozók

    Szerző: Független Hírügynökség

    A klinika belső vizsgálata szerint nem hibázott sem az az orvos, sem azok a nővérek, akik múlt hét szombaton nem segítettek egy rosszul lett asszonyon Pécsett. A vizsgálat azt állapította meg, hogy a dolgozók helyesen cselekedtek, hogy inkább mentőt hivattak az asszonyhoz.

    Az intézményben, ami előtt az asszony összeesett, csak urológiai és a fül-orr gégészeti osztály működik. Az asszony az intézménytől 50 méterre lett rosszul. Az egyik járókelő a klinikára szaladt be segítségért, ahol azt javasolták, hívjon mentőt. Ezért az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el.

    Hirdetés

    A vizsgálat lezérult. Az eredménye pedig az lett, hogy a dolgozók nem hibáztak - mondta el a Független Hírügynökségnek Endrei Dóra a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának orvos igazgatója.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ügyeletes orvos éppen egy akut vérző beteget látott el, a nővérek pedig az intenzív osztályon egy fuldokló betegen segítettek. Ezért javasolták azt, hogy hívjanak mentőt a rosszul lett asszonyhoz, akihez a mentőszolgálat jelentése alapján 3 perc múlva ki is ért a mentő.

    Az asszonyt a mentősök szállították kórházba, onnan pedig még aznap hazaengedték. Az ügyben a tisztiorvosi szolgálat is vizsgálatot indított, ami még nem zárult le.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.23 13:46
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Csonttörés, égés, gerincsérülés - Hogyan segíthet?

    A sérülések legjelentősebb része otthon, ott is a konyhában vagy barkácsolás közben történik. Szerencsére ezek többnyire könnyű sérülések, de bármikor találkozhatunk súlyos, akár életveszélyes esettel, ilyenkor a profi elsősegély rendkívül fontos.

    Emberséges légkör és megbecsülés a pécsi klinikán

    Bármennyire is szeretnénk, ma Magyarországon nem igazán jellemző, hogy a beteg a kórházban töltött napok, esetleg hetek után pozitív élményekkel hagyja el az intézményt, főleg, ha a traumatológiai osztályról beszélünk, ahol leginkább balesetek, váratlan szerencsétlenségek áldozatait kezelik. Mégis, nekünk sikerült egy olyan kivételes helyre bukkanunk az országban, ahol a betegek rendszeresen hangot adnak megelégedettségüknek, és ahová az egészségügyi dolgozók is napról napra szívesen járnak be dolgozni.

    Stroke gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni

    Stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el - jelentette ki Vécsei László akadémikus kedden Szegeden, a Stroke-megelőzés éve 2016-2020 kampány keretében tartott sajtótájékoztatón.

    Életmentő lenne, mégsem segítünk

    A Szinapszis Kft. a Webbeteg.hu internetes betegportál megbízásából készült kérdőíves kutatása választ várt a felnőtt lakosság elsősegélynyújtási hajlandóságáról és aktivitásáról. A kutatás eredményéről és tanulságairól megkérdeztük az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált is, aki a kiábrándító valóságról, a gyakorlatban nem létező elsősegélynyújtási hajlandóságról mesélt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.