Nem segítettek a rosszul lett asszonyon: Nem hibáztak a dolgozók

Független Hírügynökség
megjelent:

A klinika belső vizsgálata szerint nem hibázott sem az az orvos, sem azok a nővérek, akik múlt hét szombaton nem segítettek egy rosszul lett asszonyon Pécsett. A vizsgálat azt állapította meg, hogy a dolgozók helyesen cselekedtek, hogy inkább mentőt hivattak az asszonyhoz.

Az intézményben, ami előtt az asszony összeesett, csak urológiai és a fül-orr gégészeti osztály működik. Az asszony az intézménytől 50 méterre lett rosszul. Az egyik járókelő a klinikára szaladt be segítségért, ahol azt javasolták, hívjon mentőt. Ezért az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el.

A vizsgálat lezérult. Az eredménye pedig az lett, hogy a dolgozók nem hibáztak - mondta el a Független Hírügynökségnek Endrei Dóra a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának orvos igazgatója.

Az ügyeletes orvos éppen egy akut vérző beteget látott el, a nővérek pedig az intenzív osztályon egy fuldokló betegen segítettek. Ezért javasolták azt, hogy hívjanak mentőt a rosszul lett asszonyhoz, akihez a mentőszolgálat jelentése alapján 3 perc múlva ki is ért a mentő.

Az asszonyt a mentősök szállították kórházba, onnan pedig még aznap hazaengedték. Az ügyben a tisztiorvosi szolgálat is vizsgálatot indított, ami még nem zárult le.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.