Nem segítettek a rosszul lett asszonyon - vizsgálat indult

Szerző: Független Hírügynökség

Belső vizsgálat indult a klinikán és a tisztiorvosi szolgálat is tájékozódik abban az ügyben, amelyben az egyik klinika dolgozói nem segítettek azon az asszonyon, aki szombaton rosszul lett Pécsett az intézménytől csaknem 50 méterre.

Az intézményben, ami előtt az asszony összeesett csak urológiai és a fül-orr gégészeti osztály működik. A férfi állítása szerint itt azt mondták neki, hogy nem az ő feladatuk ellátni az asszonyt, azt javasolták, hívjon mentőt.

Az ötven méterre lévő klinikáról senki nem jött segíteni. Ezért az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el. Az próbálják meg kideríteni, hogy pontosan kinek szólt a férfi, volt-e orvos akkor a közelben, és ha eljutott hozzá az információ, akkor miért nem segített.

Felvették a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálat orvos-igazgatójával és az érintett klinikák igazgatóit is megkeresték, hogy tájékoztatást kapjanak az esetről.

A tisztiorvosi szolgálat regionális vezetője az RTL Híradóból értesült a történtekről. Ők is vizsgálatot rendeltek el. A törvény szerint ugyanis a dolgozóknak kötelességük lett volna segíteniük.

Az asszonyt a mentősök szállították kórházba, onnan pedig még aznap hazaengedték.

A klinika is és a tisztiorvosi szolgálat is gyorsított eljárásban vizsgálja az ügyet. Azt ígérik, hogy legkésőbb két héten belül meg lehet majd állapítani, hogy terhel-e valakit felelősség.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Továbbra is elérhető az ingyenes...

Továbbra is elérhető az ingyenes influenza elleni oltóanyag minden magyar állampolgár számára - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)...

Újabb gyógyszerszállítmány...

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.