• Fidesz: mi Bajnai célja az egészségüggyel?

    Szerző: MTI/FH

    A Fidesz azt szeretné megtudni, hogy mi Bajnai Gordon szándéka a magyar egészségüggyel, illetve a leendő kormányfő hajlandó-e véghezvinni azt a korábbi kormánydöntést, amely a 167 fekvőbeteg ellátó intézményből 52-t bezárt volna - mondta Pesti Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    Az ellenzéki politikus elmondta: a 2006-os egészségügyi reform keretein belül az MSZP-SZDSZ kormány olyan kormánydöntést hozott, amely a fekvőbeteg ellátó intézmények egyharmadát bezárta volna. Ezt akkor Bajnai Gordon is támogatta kormánytagként.

    Hirdetés

    Pesti Imre utalt arra, hogy az IMF-hitel garanciájaként a nagy ellátórendszerekben jelentős megszorításokat kell végrehajtani. Vajon az egészségügyet milyen "szűkítést" fogja érni, vajon most végrehajtják-e a korábbi kormánydöntést? - tette fel a kérdést.

    A Fidesz éppen ezért arra kíváncsi, hogy Bajnai Gordon megválasztása esetén végre akarja-e hajtani a korábbi kormánydöntést, vagy mik a szándékai az egészségügyi ellátórendszerrel?

    "Nincs szükség további bezárásokra"

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Szintén szeretné tudni a Fidesz, hogy készültek-e hatástanulmányok arra vonatkozóan, hogyan alakul majd az ellátás, hogyan alakulnak a várólisták, ha ennyi kórházat bezárnának. "Mi az oka annak, hogy előbb szavazunk Bajnai Gordon személyéről és csak később a programjáról?" - kérdezte a politikus.

    Kérdésre válaszolva a politikus kijelentette: a kórházi kapacitás már így is olyan mértékben szűkült, hogy további kórházbezárásokra nincs szükség.

    (MTI/FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.09 17:46
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megszűnik a Baranya megyei kórház

    Megszűnik a Baranya megyei kórház 2010. január elsején, betegellátási feladatait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái veszik át - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

    Szellemépületekké vált kórházak

    Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.

    Nem vonnak ki több pénzt az egészségügyből

    Nem vonnak ki több pénzt az egészségügyi ágazatból - jelentette ki Székely Tamás egészségügyi miniszterjelölt szerdai egészségügyi bizottsági meghallgatásán.

    Szellemkórház szellemcéggel a területén?

    Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mert a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnő Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ közepén - írja a Magyar Nemzet.

    Mennyibe kerülnek a kórházbezárások?

    Máig sem készült összesítés arról, hogy mennyibe kerülnek a költségvetésnek a kórházbezárások. Az egyik országos napilap számításai szerint akár 10 milliárd forintot is elérheti ez az összeg.

    Még mindig kísért a bezárt OPNI

    Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.