• Influenza: Egyedül Szabolcsban van még járvány

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az előző héthez képest 46 százalékkal kevesebb, összesen 9 ezer 900 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz március 30-a és április 5-e között - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb adataiból.

    Valamennyi megyében és Budapesten is csökkent az új fertőzöttek száma, egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a járványküszöb fölött a betegek aránya. Az ÁNTSZ honlapja szerint az influenza miatt már csak 4 kórházban van részleges látogatási tilalom.

    Hirdetés

    Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az országos átlag csaknem háromszorosa volt a megbetegedési gyakoriság, de az országos átlag feletti volt az előfordulás Somogy, Vas, Pest, Tolna, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

    A 14. héten a betegek kormegoszlásában nem történt jelentős változás, mérsékelten emelkedett a 60 évnél idősebbek aránya az előző héthez képest. A betegek 31,7 százaléka 15 éven aluli, 38,3 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt, 20,4 százaléka 35-59 éves, 9,6 százaléka 60 éven felüli volt.

    Szinte már mindenütt az országban feloldották a látogatási tilalmat, a www.antsz.hu alapján zárlat van még a fővárosi Bethesda Gyermekkórház III. Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán, a mohácsi városi kórház szülészeti, gyermek és újszülött osztályain, a szolnoki megyei kórház pszichiátriai osztályán valamint a miskolci megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjában.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.09 16:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.