Zökkenőmentes ellátást ígér a HospInvest Hevesben

Szerző: MTI

A betegellátás zökkenőmentes fenntartásáról biztosította vasárnap a hatvani, a gyöngyösi és a Heves Megyei Önkormányzat vezetőit Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke.

A HospInvest Zrt. ugyanis, Kollányi Gábor ígérete szerint, előleget kap az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a betegellátás, illetve a dolgozók járandóságának biztosítására - közölte Sós Tamás, a Hevesi megyegyűlés szocialista vezetője az MTI-vel.

Heves megyében egyébként a HospInvest üzemelteti valamennyi kórházat, a hatvani, a gyöngyösi és az egri mellett a parádfürdőit is. Ebben a helyzetben folytatott tárgyalásokat a cég elnöke az érintett önkormányzatok vezetőivel, azt követően, hogy csődvédelmet kért a társaság.

Új befektető a Hospinvestben?

Sós Tamás a tárgyaláson elhangzottakról elmondta: Kollányi Gábor arról tájékoztatta őket, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy szakmai befektetővel, amely részesedést kíván szerezni a társaságban. Ily módon pótolnák az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kiválásával kieső pénzügyi forrásokat.

Kollányi Gábort az MTI nem érte el, a cégvezető nem vette fel a telefonját.

Csődvédelmet kért a HospInvest, miután a CIB Bank által a cégcsoport betegellátási tevékenységének ellenértékeként átutalt összeget a pénzintézet teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította. Erről pénteken tájékoztatta az MTI-t a HopInvest Zrt. elnöke.

Kollányi Gábor felidézte azt is, hogy az EBRD a közelmúltban eladta a cégcsoportban szerzett részesedését. Távozásának alapvető indoka az egészségügyi reformok leállítása volt.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.