Hospinvest: a lefoglalt pénz nélkül is tudják folytatni a betegellátást

Szerző: Független Hírügynökség

Csődvédelmet kért a több kórházat működtető HospInvest pénteken, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította.

Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: a csődvédelem azt jelenti, hogy a cég többi pénzéhez már ne lehessen hozzáférni, illetve a csődvédelem alatt ne lehessen felszámolást kezdeményezni ellenük. Az elnök szerint a még meglévő pénzeikből folytatni tudják a betegellátást, és ha késve is, de a kórházi dolgozókat ki fogják fizetni.

Kollányi Gábor azt is elmondta, hogy pénteken utalták volna át az általuk működtetett kórházak dolgozóinak a fizetését, de most ez nem lehetséges. Szerinte az átutalás maximum jövő hét keddre szerdára csúszik át. Hozzátette: a mostani helyzetben a kórházak beszállítóinak is várniuk kell.

Az egyetlen lehetőség volt

A Hospinvest késő délutáni nyilatkozata szerint a cég pénteken sorsfordító közgyűlést tartott. Ezen a közgyűlésen átalakították a cég vezetését, beleértve a felügyelő bizottságot is.

A közgyűlés még tartott, amikor megérkezett a hír, hogy a cégcsoport bankja, a CIB Bank az OEP által átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította. Ez a társaság gazdálkodását olyan mértékben korlátozza, hogy egyetlen jogszabályi lehetősége az egészségügyi ellátás folyamatos fenntartására, ha Fővárosi Bíróságon még pénteken csődvédelmet kér mind a HospInvest, mind a kórházak mint leányvállalatok nevében.

A nyilatkozat szerint a HospInvest a betegei érdekében azonnali párbeszédet kezdeményez az érintett önkormányzatokkal.

A Hospinvest üzemelteti jelenleg az egri, a parádfürdői, a gyöngyösi, a hatvani és a kiskunhalasi kórházat ezen kívül 23 gyógyszertárat is működtet.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.