Közmunkások a kórházakban

Szerző: MTI

Valamelyest enyhülhet az egészségügy több ágazatában már kritikussá váló nővérhiány, szerdától 334 közmunkás kezdi el tevékenységét a kórházakban - írta szerdai számában a Világgazdaság.

A napilap Bálint Attilára, a munkaügyi tárca szakmai főtanácsadójára hivatkozva azt írta: a 334 volt munkanélküli 339 millió forintos bérigényét a Közmunka Tanács (KT) állja, a közülük ápolóképzésre jelentkezők képzési költségeit az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány.

A cikk kitér arra, hogy eredetileg egymilliárd forintot szánt a KT az ápoló-utánpótlás segítésére, mivel 800 jelentkezővel számoltak. Hozzáteszik: a 334 jelentkező nem kevés, évente nagyjából ennyien végeznek ápolóként a magyar iskolákban. A lap szerint ha évente pályázatot hirdetnének, megállítható lenne a szakdolgozóhiány.

A Világgazdaság szerint a munkaügyi tárcánál azt fontolják: a fel nem használt összegre az év második felében újabb pályázatot írnak ki, és a programot kiterjesztenék a járóbeteg-szakellátásra is.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Leginkább a vidéki kórházakban...

Új struktúra szerint működik júliustól a fekvőbeteg-szakellátás. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.